Vandaag een mooi en kwetsbaar blogje van Stella. Over dat bewust thuis zijn met de kinderen ook een keuze is. Maar wel soms een eenzame, pittige. 

Laatst zei iemand tegen me ‘jij vindt het niet erg hé om thuis te zijn als moeder?’ (Ik werk thuis en ben een bewuste thuisblijfmoeder.) Ik knikte van ja maar daar moest ik later van mezelf op terug komen.

Ik kan niks met de uitspraak ‘ik ben een leukere moeder als ik … (vul maar in) Want ik ben vooral een leukere moeder als ik daarvoor kies. Dat moet niet situatie afhankelijk zijn, denk ik. Maar is het altijd makkelijk en leuk? Nee. Vaak vind ik het een pittig offer wat ik breng.

De dagen gaan langzaam maar de jaren vliegen voorbij. Als je elke dag thuis bent met je kind(eren) gaan ze soms echt verrekt langzaam, niks aan gelogen. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik het een hoogtepunt vond dat Lewis zijn bord wél had leeg gegeten. En toen dacht ik beschaamd: oeps, is dat niet een beetje sneu?

Ik weet nog dat ik terug antwoordde in dat gesprek ‘het is zoals het is’ en ‘ik heb altijd gezegd dat als er kinderen zouden komen, zij op nummer één staan’. In ons leven is het nu zo dat dit de best passende constructie is. Mag ik dan wel klagen? Is het gewoon niet aan mezelf te wijten dat het pittig is? Want ik heb hiervoor toch gekozen? Dus… Tsja. Wat zeur ik nou?

Ik zeur omdat ik me soms alleen voel staan als moeder.
Ik zeur omdat ik niet stil wil staan maar soms wel het gevoel heb dat ik stil sta. Omdat andere vrouwen (moeders) een stuk gelukkiger lijken.
Ik zeur omdat mijn keuze soms voelt als een verkeerde keuze.

Ik probeer afstand te doen van het plaatje wat mijn leven moet voorstellen. En probeer te letten op details. God is een God van details. Hij schept die in mijn leven, in mijn persoonlijke leven past Zijn persoonlijke plan. Hij zegt:

Jij ziet het misschien niet maar ik schets een Groter plaatje. Ik schets een Groter Plan dan jijzelf. Dat wat je nu doet en kiest lijkt misschien onbelangrijk maar Ik zegen jou en jij zal tot een zegen zijn. Voor klein en groot, in klein en groot.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.