6 Reacties

 • Bea 30 augustus 2019 at 08:51 Beantwoorden

  Tja, hoe zoek je die?? Wat als je kind hoogbegaafd is? Daar zijn er niet zoveel van…. Lastig hoor…

  • Veerle 30 augustus 2019 at 11:30 Beantwoorden

   Hoi Bea, dat is het zeker. Zelf hebben wij ook een hoogbegaafd gezin. Het zoeken van peers is lastig, maar niet onmogelijk. Ik weet niet waar je woont, maar ik ken wel peergroepen voor deze kinderen. Je kunt altijd een mailtje sturen naar veerle@talent-iq.nl

  • Talitha 30 augustus 2019 at 11:52 Beantwoorden

   Ik ben het niet eens met je verhaal. Kinderen kunnen ook veel van elkaar leren. En rekening met elkaar leren houden! Als je later een baan hebt, bestaat een team meestal ook uit verschillende mensen. Kinderen leren om hun eigen talenten te gaan zien en hiermee een weg in de maatschappij te vinden, vind ik veel belangrijker, leer je kind zijn eigen ritme te vinden, rekening houdend met je naaste en met jezelf. ( heb u Naaste lief als Uzelf) Mijn zoon heeft een vorm van autisme. Het zou voor hem veel makkelijker zijn als iedereen hetzelfde ritme heeft heeft. Maar zo werkt de maatschappij niet. Daarnaast zie ik dat hij een orginele manier van kijken heeft. Waardoor hij een unieke plek binnen zijn klas heeft ( regulier onderwijs). Juist als christen vind ik dat je je kind leert om een Licht te zijn in deze wereld met zijn of haar gaven! Doordat je in de war raakte van het ritme van je buurvrouw ging je zelf weer zoeken naar je eigen ritme, het leert je ook nadenken over je plek in een groep!

   • Veerle 30 augustus 2019 at 13:58 Beantwoorden

    Hoi Talitha, bedankt voor je reactie!

    Ik begrijp wat je bedoelt en daar kan ik me ook zeker in vinden. God heeft een ieder zijn/haar eigen kwaliteiten gegeven, onze identiteit in Hem is het belangrijkste.

    De strekking van mijn blog ging voornamelijk over de ontwikkeling van kinderen binnen op school. Diversiteit aan personen binnen – in dit geval een klas – doet leren. Anderzijds: als een kind hoger in zijn/haar intelligentie zit (ontwikkelingsvoorsprong) dan de rest van de kinderen in de klas, heeft het kind niemand om zich aan op te trekken. Dit geldt ook voor de kinderen met een ontwikkelingsachterstand: als zij alleen met kinderen in de klas zitten die cognitief sterker zijn, is dat niet goed voor het zelfbeeld van het kind. Het is belangrijk om je te kunnen spiegelen, herkenning te hebben. Ik bedoel hier niet mee dat een kind alleen maar ontwikkelingsgelijken om zich heen moet hebben, maar het heeft wel ‘peers’ nodig. Herkenning geeft erkenning, dat doet opbloeien. Het is heel fijn om te weten dat, als je ‘anders’ denkt dan de rest, je niet de énige bent die ‘anders’ denkt.

    Als ouder heb ik de taak om mijn kinderen te begeleiden en hen bewust te maken van dat wat ze zijn: prachtige dochters van onze Hemelse Vader. Ook dat draagt bij aan een positief zelfbeeld, wat een fijne gedachte!

    Warme groet!

 • Talitha 30 augustus 2019 at 14:16 Beantwoorden

  sorry, voor nogmaals mijn reactie, ik had niet door dat mij reactie geplaatst al geplaatst was, ik dacht dat er iets mis was gegaan.vandaar een nieuwe poging ;-)het was niet mijn bedoeling om het twee keer te plaatsen, zou je mijn 2e reactie willen verwijderen?

 • Alexandra 15 april 2021 at 17:21 Beantwoorden

  Het is misschien geen gepaste reactie op jouw boeiende stukje over ontwikkeling.
  Mooi geschreven.

  Maar ik heb toch een lap school-frustratie.
  Daar komt ‘ie.

  Help huiswerk

  Al een paar jaar heeft mijn zoon huiswerk. En ik kan er nog steeds niet aan wennen.
  Het ontbreekt me gewoon aan structuur, maar eigenlijk ook aan motivatie.
  Er zit een stukje passieve agressie in me wat dit betreft. Ik geloof er niet in, ik hoop iedere keer weer tevergeefs dat ze op school het licht wat meer zien en daar weer eens aan een ouderwets dictee beginnen. Oja en de negen, zes en drie nog eens herhalen. Maar het toetsenbord is blijkbaar de concurrent van het leren schrijven van letters en cijfers van boven naar beneden .
  Wat is er gebeurd met het onderwijs…is er werkelijk zo weinig tijd over op school om ze gewoon te leren fatsoenlijk te schrijven, rekenen en lezen?
  Wordt er tegenwoordig zoveel van ons kroost gevraagd dat op school leren niet genoeg is? Een politiek correcte opmerking hierover luidde; dan leren ze plannen..
  ( eh sorry helemaal tegen mijn verkeerde been aan deze.) een kind hoeft op zijn zevende niet te leren plannen, dat is gewoon nutteloos, want de gemiddelde hersens van een zeven jarige zijn daar volgens mij nog niet klaar voor. Maarja ik heb geen keus. Ik leg alles met volle overgave snel weer in Gods handen. Hij is een helper in nood en geeft boven natuurlijke uitkomsten.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *