Joanneke Wiersma stuurde mij dit mooie blog over trouw zijn aan jezelf in het kader van je talenten. Lees mee over hoe zij hiermee bezig is nu zij zelf moeder is en hoe mooi het is te gebruiken wat God je heeft gegeven.

Mijn dochter komt enthousiast naar me toe. Een groot vel papier wappert in haar hand. Als ik haar tekening aandachtig bekijk, ontdek ik een dolfijn. Haar lievelingsdier. “Hij springt door een hoepel, mooi hè?” Ik zie dat ze erg haar best heeft gedaan, maar het is beslist geen ‘van Rijn’. Ik vind de tekening mooi, omdat ik zie dat ze plezier had in het tekenen. Ze is zelf blij met haar creativiteit. Ik ben trots omdat ik zie dat ze haar talent steeds verder ontwikkelt. En ook omdat ik mezelf zie in haar, zoals ze met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen steeds weer nieuwe dingen bedenkt.

Sinds mijn dochter haar eerste ontwikkelingen doormaakt, heb ik een dieper besef van hoe God – als Vader – naar mij kijkt. God geniet van mij omdat ik Zijn kind ben. Omdat Hij zichzelf in mij terugziet. Omdat hij ziet dat ik blij word van het talent dat Hij mij gaf. ‘Elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij Hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen (Jak.1:17).’

Mijn eigen vader zei vroeger: gebruik de dingen waarvoor ze bedoeld zijn. Wil je net lekker springen op de bank, mag je er alleen rustig op zitten. Toch leerde het me om zuinig te zijn op wat we hadden en de waarde in te zien van de eigenlijke functie van dingen. Jezus zegt in Lukas ‘als je een lamp aansteekt zet je hem niet onder een emmer.’ Hij zegt in feite: gebruik de lamp waarvoor (of zoals) hij bedoeld is. Zoiets kleins als een lamp heeft een enorme impact als je hem goed gebruikt.

Wat is jouw lamp? Wat is het vuur dat God in jouw DNA gelegd heeft? Welke talenten gaf hij je, waarmee je in het gewone, dagelijks leven een verschil kan maken? Gebruik je talent zoals je Vader het bedoeld heeft. Hij geniet ervan. Je eert Hem als je jezelf ontwikkelt. Doof het niet onder een emmer van onzekerheid, of bescheidenheid. Zoiets kleins als jouw talent heeft een enorme impact. Juist als je trouw blijft aan jezelf, aan wat God je gaf en het gebruikt voor de omgeving waarin Hij je plaatste. Elke goede gave komt van boven. Je hoeft geen van Rijn te zijn om je Vader te eren. Hij ziet zichzelf in jou. Maak Hem groot!

‘Nu wil ik mensen maken, ze moeten op mij lijken’ (Gen. 1:26).
Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. (Joh. 3:1a)

Joanneke organiseert vanuit zincommunicatie het weekend BeZinnen. Een vriendinnenweekend speciaal voor vrouwen die even willen stilstaan bij alle rollen die zij hebben en hoe God hen daarin ziet. Meer info vind je op de Website van Zin Communicatie of de Facebookpagina 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.