12 Reacties

 • Bettie 12 juli 2019 at 09:02 Beantwoorden

  Mag ik je meehelpen het schoolsysteem failliet verklaren?! Wat je beschrijft is zo herkenbaar voor onze oudste zoon! Nu zit hij op het sbo wat een verademing! ik zie hem weer wat opbloeien maar de schade Vd basisschool is helaas nog erg zichtbaar. Onze jongste gaat sinds kort ook naar de basisschool en weer houdt ik mijn hart vast. Kinderen zijn niet in hokjes te stoppen, ze doen alles op hun eigen manier en tempo!

 • Lisanne 12 juli 2019 at 10:29 Beantwoorden

  Hier de andere kant van de medaille (dochter is hoogbegaafd) maar het resultaat blijft hetzelfde: ze past niet binnen de hokjes, dus is ze lastig… Zo naar.

  • Christien Karssen 12 juli 2019 at 14:51 Beantwoorden

   Ha Lisanne,
   Jammer hè, dat we allemaal kinderen op de wereld brengen die heel uniek en speciaal zijn
   Sterkte met jou strijd tegen de hokjes en vakjes en voor je prachtig geschapen dochter!

 • Christien Karssen 12 juli 2019 at 14:45 Beantwoorden

  Ha Betty,
  Wat fijn dat je zoon een plek gevonden heeft op het Sbo! Maar, zonder alle scholen over 1 kant te scheren, het reguliere onderwijs kan zeker nog meer bijdragen aan de leercurve van ieder uniek kind. Ze zetten het allemaal keurig in de algemene visies en methodes maar in praktijk blijkt het toch vaak lastig…

 • Ella 12 juli 2019 at 16:43 Beantwoorden

  Hier vanuit een andere hoek bekeken. Als moeder van 4 de ervaring met het consultatiebureau ook gehad. Ook de verandering in het basisonderwijs tussen de oudste en de jongste zien gebeuren en helaas ze komen er niet onderuit om ouders er bij te betrekken. Mag nu als vrijwilliger op school 1 op 1 kindjes begeleiden waarbij het thuis niet lukt om welke rede dan ook. Vind het een voorrecht te mogen doen al is het een druppel op een gloeiende plaat! Val school niet te hard aan, het is de hele maatschappij, helaas.

 • Danny Pennings 12 juli 2019 at 16:46 Beantwoorden

  Ontzettend herkenbaar!
  Wij doen niet aan , maar aan ❤️

  En als moeder mét juffen achtergrond, krijg ik de kriebels van scholen die een kind in groep 3 vanaf het begin pushen met bijles en bijspijkeractiviteiten! Hoe kun je dan ooit plezier in lezen krijgen?!?

  Een van onze zoons ligt gruwelijk achter op het gebied van lezen. School en wij als ouders hebben besloten om thuis alleen maar voor te lezen. Hij vindt het heerlijk!

 • Caroline 12 juli 2019 at 17:06 Beantwoorden

  Wat vervelend allemaal, zeg!
  Als de leerontwikkeling van een kind stagneert, is het goed als de school ook kijkt waar dit vandaan komt. Welke onderdelen worden niet beheerst? En als er flink ingezet is op bijlessen maar ook daarvan blijven de resultaten uit, is een intelligentie test dan een optie?

 • Theresia 12 juli 2019 at 17:33 Beantwoorden

  Ooh zo herkenbaar. Ons mooie dappere slimme dametje van nogmaar 9 jaar zit al 6 maanden thuis met geen zicht op onderwijs na de vakantie. Het is zo triest. Ik vind je laatste alinea zo mooi

  • Hanneke 13 juli 2019 at 20:57 Beantwoorden

   Dag Christien, heel herkenbaar!! Maar wat een mooie laatste alinea! We mogen onze kinderen koesteren. In de wetenschap dat Hij hen in Zijn hand houdt. En ons als ouders erbij!
   Bedankt voor je mooie blog.

   Groeten Hanneke

 • H. 12 juli 2019 at 19:47 Beantwoorden

  Wat een strijd kan dit zijn in deze prestatie maatschappij…onze kinderen hebben we van het regulier onderwijs afgehaald een paar jaar terug en zitten nu op de vrije school. Het doet hen zó goed, wat een verademing voor hen en ons. Daar kijken ze naar mijn ervaring veel breder en creatiever naar kinderen. Zegen toegewenst in je/jullie zoektocht.

 • Christien Karssen 13 juli 2019 at 14:34 Beantwoorden

  Dank lieve mama’s voor al jullie reacties! Onze kinderen zijn allemaal zo prachtig gemaakt en uniek, en aan ons als ouders de mooie maar soms ook zo pittige taak om dat in ere te houden, ookal past het dan niet in de standaard hokjes en willen er van allerlei mensen iets aan toevoegen of juist niet. En met onze hemelse Vader in het vizier die exact weet hoe hij onze kinderen bedoeld heeft komt dat echt goed!

 • Alexandra 1 november 2019 at 21:25 Beantwoorden

  Huiswerk in groep 4..en niet zo’n beetje ook. Of wij vooral de tafels willen herhalen en die van vorige week ook, drie bladen opdrachten en 15 min per dag lezen.. Het is ook niet vrijblijvend, want we moeten afvinken.. school is bezig met Chromebooks en nieuwsbegrippen, maatschappij-dingetjes en andere vakken. Dus de basisvaardigheden,die juist zo belangrijk zijn om verhalen en gebeurtenissen ook echt te kunnen begrijpen en na te vertellen, die mogen wij ouders over nemen. Alsjeblieft terug naar de basics. Arie Slob, we bidden voor dubbel deel herstel voor t onderwijssysteem en veel wijsheid en invloed om Jezus wil.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *