Vrouw zijn. Ik vind momenteel niks ingewikkelder dan dat. Zeker nu ik trotse moeder ben geworden van nog een zoontje. Moeder zijn van één kind ging me heel goed af en ik heb met open armen staan wachten op nummer twee. Maar poeh, wat heb ik moeite met balans vinden en mijn moeder zijn te splitsen in moeder zijn voor allebei. Of eigenlijk twee moeders zijn in één want ja, heel cliché maar waar, het zijn twee verschillende individuen met verschillende aanpak. En als moeder moet je daarop anticiperen.

‘De moeder als kameleon’
Misschien ben je als moeder meer een soort kameleon. Je past je zoveel mogelijk aan, verandert mee met het karakter en de bui van je kind, bewaakt ondertussen de grenzen en ergens in het midden van alles zit ook nog iets van jezelf, als je dat in de overweldigende drukte van het moeder zijn nog kunt vinden. En ben je aan het werk? Dan verander je daar weer naar wat je daar mag zijn. Eigenlijk moeten wij moeders dus flexibeler zijn dan het meest soepele elastiek. En dat vind ik best even wennen. Het voelt als een midzomer regenbui. Is niet erg en het maakt me scherp, maar ik vind het wel irritant. Zeker omdat ik deze bui niet zag aankomen.

Ja dames, balans vinden tussen alles wat er van je wordt gevraagd is niet altijd een makkelijke opgave. Het vergt aanpassingsvermogen en de moed om even stil te staan, om te kijken naar waar je naartoe gaat.

‘Essentiële vragen’
Geloof me, ik ben dolblij en mega dankbaar voor m’n jongens. Maar ik weet nu ook dat het goed is jezelf essentiële vragen te blijven stellen.

Wat vind je belangrijk? Waar heb je behoefte aan? Waar krijg je energie van en wat is je doel? Wat heb je daarvoor nodig? Dit zijn vragen die mij bezighouden. Want hoeveel ik ook van mijn twee schatten en het moederschap houd, ik mis “mezelf” soms wel een beetje. Gewoon, naast m’n werk en mama zijn, weer die dingen doen waar ik goed in ben. Waar ik blij van word. Muziek maken, schrijven, mensen zien, leuke dingen ontdekken, sociaal zijn, God zoeken… Die dingen geven mij energie en daar word ik gelukkig van. Natuurlijk snap ik dat ik niet meer alles kan, dat hoeft ook niet. Maar. God heeft mij niet voor niets (naast het moederschap) ook deze talenten gegeven en ik geloof niet dat ik die hoef te parkeren tot de jongens naar school gaan. Nee, zeker niet!

‘En toen ontstond er iets moois’
En toen werd Power to The Mama’s geboren. In de verfrissende midzomer regenbui –genaamd onbalans- is dit platform “geboren”. Weet je wat het mooie is? Alles lijkt hier samen te komen. God liet me zien dat ik mijn ervaringen (hoe beroerd onbalans ook is) en de antwoorden die ik vind mag delen omdat ik daar vrouwen en moeders mee kan helpen. Daarnaast geloof ik in het principe dat twee meer weten dan één. Voor “ons moeders” ga ik dan ook op zoek naar andere vrouwen die kennis, ervaringen en humor willen delen over het leven van een moeder. Waarom? Omdat Hij weet hoe mooi & pittig tegelijk opvoeden is. Omdat Hij wil dat je gevoed wordt met nieuwe inzichten, humor, leuke dingen voor jezelf en je kids, maar ook herkenning vindt en vooral erkenning krijgt. God vindt ons belangrijk, echt waar. Dus tsja. Dan kan ik niet anders dan doen waar ik goed in ben; mensen zien en sociaal zijn (ook al is het online), schrijven, leuke dingen voor ons en onze kids zoeken, dit delen en zorgen dat we elkaar helpen.

Power to The Mama’s dus! Omdat we het verdienen en nodig hebben. Omdat het leuke van het moederschap ook uitdagingen kent. En weet je? Te midden van alles, of het nou van een leien dakje gaat of het je een hoop energie kost, ben jij hartstikke goed bezig. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Je hoeft je ook niet te vergelijken met een ander. God heeft je gezegend met het moederschap en Hij zal je geven wat je nodig hebt. Vertrouw daarop en zoek er naar. Ook als het even echt niet leuk is, RELAX, you are awesome!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.