De scholen zijn overal weer begonnen. De eerste weken na zo’n vakantie zijn vaak weer even schakelen. Sport, muziek, school, zwemles, kinderopvang, werkdingen, ritmes in huis… alles is weer even anders en alles moet weer even wennen.

Spoiler alert: dat weer wennen kan vermoeiend zijn. De mama’s die al weer een paar weken ‘normaal’ doen voelen dat misschien wel, of zijn er net weer een beetje doorheen.

De Weekly Devotional van deze week gaat daarom terug naar de basis. Naar Zijn rust. Naar de plek waar onze Kracht vandaan komt. Niet als trucje of als quick fix, maar als onuitputtelijke bron.

Deze week reiken we je een tool aan waarmee je elke dag naar die plek aan Zijn voeten kan gaan. Waar je uitrust en oplaadt. We doen dit door middel van de lectio divina. De uitleg die hieraan gegeven wordt is:

Lectio divina is Bijbellezen met je hart, luisterend naar wat Gods Geest op dat moment wil zeggen en doen in jouw leven. 

Lectio divina kent vier stappen (die ook door elkaar heen kunnen lopen):

  • lezen (lectio): je leest de korte bijbeltekst herhaaldelijk en zorgvuldig, op zoek naar de woorden die je op dit moment speciaal raken
  • mediteren (meditatio): je denkt na over die woorden en verbindt ze met je leven, je ervaring, je gevoel
  • bidden (oratio): je spreekt met God en zegt wat er in je leeft
  • rusten (contemplatio): je bent aandachtig stil in Gods aanwezigheid.

In het boek Efeziërs vinden we veel moois waarop we kunnen mediteren. Ik hoop dat je Gods Grootheid mag ervaren deze week en met vernieuwde kracht (Zijn kracht) een nieuw seizoen tegemoet mag gaan. So… let’s go!

Voor de Mom Squad Members: Ik wil je vragen elke dag 10 minuten apart te zetten voor de dagstukjes. Aan het begin van de dag, als het even kan en zorg dat je pen en papier bij de hand hebt.

Veel zegen deze week!

Lieve groet,

Daniëlle Koudijs

PS. De Weekly Devotional is onderdeel van ons Mom Squad Membership. Ben jij nog geen member? Check dan hier meer info!

Lees Efeziërs 1:13  

Jullie hebben het woord van de waarheid, het goede nieuws, óók geloofd. Daardoor horen jullie nu óók bij Hem. Omdat jullie in Hem geloven, heeft Christus als het ware ook op jullie zijn ‘eigendomsstempel’ gezet. Dat ‘stempel’ is de Heilige Geest die God aan jullie heeft gegeven. God had beloofd dat Hij zijn Geest aan ons zou geven, en dat heeft Hij ook gedaan

Doorloop de stappen van lectio divina voor deze tekst. Neem de tijd om goed na te denken over wat er staat.

Schrijf op wat de tekst met je doet.

Reflectie 

  1. Geloof jij dat jij gered bent?
  2. Wat voor stempel zet het geloof in Jezus op jouw leven volgens deze tekst? 
  3. Wat doet dat met je? 

 Gebed

Dank God voor wie Hij is, dat Hij jouw leven heeft gered. Vertel Hem ook je vragen als je die hebt, leg ze in Zijn handen. 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.