Wie van jullie verlekkert zich net als ik wel eens over al die mooie plaatjes uit een stylish interieurmagazine? Als ik kijk naar alle strakke, prachtige foto’s, kan ik me vaak niet voorstellen dat het mogelijk is om in een huis met kleine kinderen zo’n setting te creëren, laat staan heel te houden.

Anderhalf jaar geleden verhuisden wij naar ons huidige huis. Een huis opnieuw inrichten vond ik best een ding. We hadden niet de financiële ruimte én de tijd (ik was 33 weken zwanger toen we de sleutel kregen) om alles te doen zoals we het allerliefst zouden willen. Het leek me namelijk heerlijk alle vertrekken te pimpen en ook de tuin, badkamer en keuken te vervangen, zodat we de komende tien jaar écht niets meer hoefden te doen. Maar dat ging gewoon niet. Hoe dan ook, was ik al weken voor de verhuisdatum begonnen met nadenken over hoe het huis eruit moest komen te zien. Echt hout of kant en klare bouwpakketten, overal laminaat of ook vloerbedekking, de trap verven of bekleden. Gezien mijn bijna barende toestand en de staat van onze bankrekening, was het doel een praktisch, betaalbaar, maar wel gezellig huis creëren waarin wij en onze twee kinderen zich thuis zouden gaan voelen. Aangezien kind #2 een jongen is, moest het huis voor m’n gevoel ook nog aardig smijt- en stootproof worden ingericht. Achteraf een goede keus, want het zijn allebei rauwdouwers en ik ben nu heel blij dat we geen nieuwe bank of witte salontafel op wielen hebben gekocht. 😉

Ook al hebben we geen hip scandinavian interior met gegoten of witte houten vloeren en verschillende vintage meubelen, ons huis is wel van ons. Het lijkt in niks op de meest hippe interieurmagazines of Instagram plaatjes, maar we voelen ons er thuis en veilig. De jongens kunnen springen en rondjes rijden met hun auto’s en het is geen ramp als er een keer een beker drinken over het vloerkleed gaat. Ik vind het heerlijk om in ons huis te zijn, met of zonder kids. En als de kids er niet zijn of slapen, vind ik het nog fijner als alles spik en span is en er mooie, verse bloemen staan. Of als ik met een kop koffie in onze aangepakte tuin kan zitten. Dan kan ik optimaal genieten van de plek waar ons gezin leeft; de woonkamer en de tuin. Dat de badkamer al bijna 20 jaar oud is kan me dan even niet boeien.

Het gekke is, dat als ik niet oppas, mijn hoofd soms toch heel graag mee wil in alle plaatjes die ik voorbij zie komen. Dan ben ik geneigd te denken; wat gaaf zou het zijn als ons huis ook zo zou zijn… wat zou het tof zijn als onze badkamer ook zou lijken op een wellness aan huis… Maar als ik hierin mee zou gaan, dan ben ik dus eigenlijk ontevreden over wat ik heb. En dat zou niet terecht zijn, want we hebben het hartstikke goed en ons huis is gewoon super fijn!

Wat zegt de Bijbel over inrichting
In de Bijbel vind je niet veel over de inrichting van huizen. Ik heb ook echt geen idee of men er destijds zo over nadacht als wij deden. Wel vind je in de Bijbel stukken over het bouwen van je huis, vooral over waar je je huis op bouwt. Het fundament is het meest belangrijke deel van een heel huis. Bouw je huis op een goed fundament, een rots. Die rots is Jezus.

Je lekker voelen in je huis
Dient jouw huis God? Is het een plaats waar Zijn Naam wordt geëerd, met alles wie je bent en wat je doet? Dan ben je denk ik al een eind op weg om het een thuis te maken. Het maakt je huis meer dan een mooi plaatje. Hoe je denkt, leeft en handelt, geeft je huis een hart. En als dat hart is opgelijnd met Jezus, maak je het een fijne plek om te zijn. Dan is een bank fijn om op te zitten, een tafel prettig om aan te eten en een bed nodig om in te slapen maar de rest bijzaak. Dan is de inrichting een uiting van jouw innerlijk of creativiteit, in plaats van handelen naar ontevredenheid. Dan maak je het naar je zin en mooier omdat je het leuk vindt, maar niet omdat je wilt opboksen tegen de perfect lijkende plaatjes op Instagram.

Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe die plaatjes eruit zouden zien als mijn kinderen een dagje komen spelen. 😉

Morgen volgt er een Bijbelstudie over Lucas 6:48 over het bouwen van je huis. En later deze week nog een rijtje tips voor het creëren van een fijn huis en aandacht voor inrichting omdat het leuk is!

 

 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van bijna drie | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.