Stichting Tamar Korat is er voor hen die kwetsbaar zijn en misbruikt worden in het gebied Isaan, Thailand. Veel vrouwen en moeders zijn helaas slachtoffer van misbruik, leven in armoede of werken noodgedwongen in de prostitutie. De medewerkers van Tamar Korat delen de levensveranderende liefde van Jezus en geven praktische hulp bij het opbouwen van eigenwaarde. Lees hier het verhaal van Pi Kai, en ontdek hoe de ontmoeting met Jezus haar leven veranderde.

Het is 38 graden en drukkend warm als we bij Pi Kai komen. Ze houdt haar linkerarm vast met haar rechterhand, een beroerte heeft haar halfzijdig verlamd. Pi Kai woont in een vierkanten houten huisje in een klein dorp in de binnenlanden van Thailand. Ze praat zachtjes en zoekt naar woorden voor haar verhaal, terwijl koffie drinkt uit een plastic beker.

‘Mijn familie woont in een arm deel van Thailand, ze moeten heel hard werken om een beetje geld te verdienen. Omdat er niet voldoende geld was heb ik werk gezocht in een massagesalon in Phuket’, vertelt ze. ‘Het werk was zwaar en mijn dagen lang, maar ik verdiende geld om naar mijn familie te sturen. Maar op een dag nam mijn leven een drastische wending. Door een veel te hoge bloeddruk kreeg ik een zware beroerte en raakte mijn lichaam halfzijdig verlamd. Ik heb lang alleen op de vloer gelegen totdat er eindelijk hulp kwam.’

We zitten ongemakkelijk op een kunststof krukje in haar kleine, warme huisje terwijl ze dit verhaal vertelt.

‘Artsen hebben mij opgevangen en probeerden de spierkracht in mijn lichaam te activeren, niets hielp. Ik was radeloos en verdrietig omdat ik niet meer in staat was om voor mijn familie te zorgen.’

Pi Kai vertelt dat ze in de tempel offers bracht aan Boeddha en bad om genezing. Zo ook op die ene avond, net voordat ze naar haar zoveelste massagetherapeut ging.

‘Die nacht kreeg ik een droom en zag ik een foto van een kruis, ik had geen idee wat dat betekende. De volgende ochtend ging ik voor mijn volgende behandeling weer naar de massagetherapeut. Het was een aardige vrouw die onder het werken gezellig met mijn praatte. Ze vertelde dat ze een christen is en Jezus van iedereen houdt. Ik huilde… er was dus wel iemand die van mijn houdt!’

Op dat moment in die massagesalon geeft Pi Kai haar hart aan Jezus. Ze heeft samen met de massagetherapeut veel gebeden en gehuild. ‘Dank zij deze vrouw kreeg ik Licht in mijn leven en ook lichamelijk werd ik steeds sterker. Nu kan ik weer lopen.’

Pi Kai heeft met wat financiële en fysieke hulp van de kerk en Tamar Korat, een eigen huisje kunnen krijgen. Door haar halfzijdige verlamming is zij niet in staat om haar eigen brood te verdienen. Voor voedsel is zij afhankelijk van voedselpakketten die door Tamar Korat worden gebracht. ‘Ik dank God dat Hij op deze wonderbaarlijke manier in mijn leven is gekomen. Ondanks dat ik nu door vrienden en familie ben afgewezen op mijn geloof, zou ik het niet anders willen.’

Pi Kai is dankbaar dat ze God heeft leren kennen en daarmee de liefdevolle kerkgemeenschap van Non Deang achter zich heeft staan. Er zijn nog veel meer vrouwen als Pi Kai. Alleen met giften kan de stichting Tamar Korat deze vrouwen helpen voorzien in basisbehoeften. Jij kan helpen.

 

HELP JE MEE VROUWEN ALS PI KAI TE ONDERSTEUNEN MET JE DONATIE VAN EEN VOEDSELPAKKET?

 

Dit blog is in stand gekomen in samenwerking met Stichting Tamar Korat Nederland. We geven deze prachtige organisatie graag wat aandacht op onze website. Help jij hen andere vrouwen en moeders helpen? 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.