Wie van jullie moeders heeft de neiging dingen zelf op te lossen? Of om als je je zorgen maakt, zelf in de actiemodus te komen en bijna te vergeten dat God er is en met ons meegaat? I raise my hand! Ik doe dat zelf ook regelmatig. Al veel minder dan 7 jaar geleden, gelukkig, maar toch.

Deze week gaan we kijken naar wat de Bijbel zegt over Hem bij je leven betrekken. Want ik geloof en heb ervaren dat als je dat doet, je makkelijker de goede kant opwandelt. Ook als dat niet de kant is die je in eerste instantie op zou willen. 😉

Voor wie geen member is, dit was een stukje van dag 1 uit de Weekly Devotional. Wil je alles van deze week lezen en alle  reflectievragen ook ontvangen zodat je alles uit het thema van deze week kunt halen? Check dan hier meer info over het membership. 

Ben je al member? Log dan hier in.

Dag 1:

Lees Spreuken 3:5-6 HSV
Vertrouw op de HEERE met heel je hart,en steun op je eigen inzicht niet.Ken Hem in al je wegen,dan zal Híj je paden rechtmaken. Ken Hem in al je wegen.

Hem kennen in alles wat je doet betekent iets anders dan God alleen maar even vertellen over je plannen. Hem er in kennen, betekent dat je het aan Hem voorlegt. Dat je Zijn wijsheid raadpleegt en overweegt.  

In het Hebreeuws staat hier דָעֵ֑הוּ – ḏā·‘ê·hū 

Dat woord betekent waarnemen, zien, ontdekken en onderscheiden. Maar ook: zich bekend te maken. 

Maak Hem deelgenoot van je leven. Of het nu gaat om de opvoeding, welke kant je op mag als vrouw, je relatie of werk. Hij heeft daar hele goede ideeën over die Hij aan jou bekend wil maken. 

Reflectie: 

Op welke manier betrek jij God bij de dingen die je doet?
Hoeveel ruimte geef jij Hem om mee te beslissen over jouw leven?
Wat zou je hierin willen leren? Kan bijvoorbeeld ook zijn om Zijn leiding beter te leren ervaren.
Wat voor uitdaging/beslissing sta je nu voor? Heb je dat al bij God gebracht? 

Gebed:  

Heer dank U wel voor Uw leiding in mijn leven. Heer leer mij stap voor stap meer van U in mijn leven te ontdekken zodat ik steeds beter Uw weg leer te gaan.

Voor wie geen member is, dit was een stukje van dag 1 uit de Weekly Devotional. Wil je alles van deze week lezen en alle  reflectievragen ook ontvangen zodat je alles uit het thema van deze week kunt halen? Check dan hier meer info over het membership.Tot en met vandaag krijg je een maand korting met de code MEMBER2020!

Ben je al member? Log dan hier in.

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.