Gastblogger Veerle den Hartogh stuurde dit vermakelijke blogje over iets wat ouders in het algemeen vaker zouden moeten doen: samen uitgaan en je haren losgooien. Wie krijgt er spontaan zin om ook weg te gaan? 

“Mam, wat doe je?!” Dochterlief komt onze slaapkamer binnengestormd terwijl ik besluiteloos voor de garderobekast sta. Vanavond gaan mijn man en ik voor het eerst in tijden samen weg. Naar een bruiloft. Ik kan me niet eens meer herinneren hoe lang het geleden is dat we er samen op uit zijn geweest. Je weet hoe het gaat, huisje, boompje, kinderen… en af en toe het beestje van mijn ouders. En stiekem vinden we het thuis ook gewoon heel erg gezellig. Maar heel eerlijk: samen een avondje de batterijen opladen is ook belangrijk. Of een glaasje wijn drinken bij vrienden zonder 10 keer onderbroken te worden door poepluiers, snottebellen en blauwe plekken.

Tijd om uit die comfortzone klimmen dus! En welke klimschoenen kan je daar het beste voor gebruiken? Juist, die roodgelakte naaldhakken die liggen te verstoffen in een hoekje achter de schotten. Rode hakken, rode lippen, rode nagels en gaan met die banaan. Het panoramadak van de auto doen we ook maar open, want: als je iets doet, moet je het ook gelijk goed doen. Bij het feest aangekomen zie ik mijn soul-mate-van- toen al staan en nadat hij een tranentrekker voor zijn getrouwde zus heeft gezongen besluiten we te doen alsof het tien jaar geleden is.

Van zeverende gesprekken tot net-niet-broekplassen (ik was nooit zo’n fan van die bekkenbodemspieroefeningen) en van mislukte salsadansjes tot een Griekse reidans, deze moederkloek heeft het toch nog een beetje in zich. Joepie, die hormonen hebben niet álles weggekaapt!

Thuisgekomen liggen de beste babysitters van Nederland al half te slapen op de bank, uiteraard onder míjn de-kinderen-liggen-op-bed-dus- ik-ga-op-de-bank-liggen-dekentje. We worden mompelend welkom geheten met de woorden “lekker fluffy dekentje”, en ze gaan snel naar huis. Op onze beurt gaan wij snel naar boven in de wetenschap dat morgenochtend het kroost weer vroeg klimaapje op bed komt spelen.

Want ja, moeder- en vaderkloek blijf je altijd. Heerlijk toch?

Foto: pixabay

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van bijna drie | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.