Afgelopen week ging het over kruispunten. Een kruispunt is voor iedereen anders, afhankelijk van je situatie. Sommigen hebben misschien niets met dit thema, staan niet op kruispunten of zien dingen gewoon anders. Hoe dan ook is de manier waarop je reageert op momenten dat het niet lekker loopt essentieel. Zelfreflectie, keuzes maken en nieuwe paden creëren met Zijn wijsheid is wat we willen. Maar verrekte moeilijk, zien we ook in de wereld. In het klein en zeker ook in het groot.

Vanmorgen keek ik op mijn Facebook tijdlijn en zag een foto van de branden die woeden in Israël. Hoge torens staan in vuur en vlam, bijna 100.000 mensen zijn al geëvacueerd. Aangestoken lees ik verderop. Terroristische activiteiten, wordt geschreven. Wat ik zie is een grote hel. Ik zie de kinderen al rennen voor hun leven, achtervolgd door veel te grote, veel te hete vuurzeeën. Hun speelgoed achterlatend, aan de hand van een rennende bange vader en moeder. En waarom? Waarom.

Kruispunten. Onze wereld staat volgens mij op één groot kruispunt. Misschien is dat wel waarom het thema Sta op en schitter zo’n “hot item” is. Niet omdat wij onszelf moeten willen profileren. Nee, zeker niet. Omdat God zich wil profileren als trouwe Vader. Omdat Jezus wil laten zien dat Hij de Redder is. En omdat wij de opdracht hebben die boodschap te weerkaatsen, als spiegels voor Zijn licht. Daarvoor hoeven we geen grote dingen te doen: heb boven alles God lief, en je naaste zoals jezelf. (Matt. 22:37-38). Maar waarom is dat voor veel mensen zo moeilijk? Verkiezen zij zichzelf boven de ander?

De situaties die worden beschreven in de Bijbelboeken Jesaja en Jeremia zijn niet veel beter dan hoe de wereld vandaag functioneert. Niet alleen in Israël, maar op meer plekken in de wereld staat het in vuur en vlam. Er heerst wereldbrand. Eerder schreef ik daar al een blog over voor ‘de Club van relaxte moeders’ naar aanleiding van terroristische aanslagen afgelopen zomer.

Wat ik ook daar aan het einde schrijf, is dat Liefde met de hoofdletter L de wereldbrand zal blussen. Want God is Liefde, met de dikste hoofdletter L die er bestaat. En Liefde… Overwint alles. 

Benieuwd naar het blog van de Club? Klik hier!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.