Het begon bij Bianca met een gesprekje langs de lijn. Over waterwratjes en hoe je ze kunt behandelen. Ze kreeg niet alles mee wat er gezegd werd want haar kind stond in het veld, maar het kwam er op neer dat speeksel goed zou moeten werken. Al lachend zeggen ze als moeders onder elkaar: “tjonge geen ‘kusje er op’ maar een ‘tufje erop’. Het heeft dus nog een extra functie!”. Hier een leuk blogje van Bianca!

Ik zocht het eens op. En wat blijkt: speeksel heeft zeker genezende eigenschappen. Althans, het bevat een stofje, genaamd Histatine. En uit onderzoek blijkt dat dit stofje inderdaad wondgenezing bevordert.

Maar ho even, voordat we vol enthousiasme aan het wonden likken gaan…het speeksel bevat behalve Histatine natuurlijk ook veel bacteriën. Dus mijn advies: een kusje erop èn een likje Betadine. Dat helpt altijd!

P.s: wist je dat Jezus ook verschillende keren Zijn eigen speeksel gebruikte om te genezen? Een ‘kusje erop’ van Jezus en Zijn genezende kracht. Wat een liefdevol en intiem gebaar! Je leest het in Marcus 7 en 8.

Foto: Pixabay

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.