Wat is er leuker dan in de kerstvakantie samen met de kids een beetje herinneringen ophalen van het afgelopen jaar? Oké, ik kan misschien ook een paar dingen bedenken die nog leuker zijn, maar als je dan toch met elkaar thuis bent… is het ook best gezellig de leukste momenten van het jaar nog eens door te nemen. Toch? 🙂 Dit super leuke DIY memory spel kan je daarbij helpen! En is ook nog eens leuk te maken samen met je kids. 

Memory, iedereen kent dat spel waarschijnlijk wel. Je hebt een aantal kaartjes omgedraaid op tafel liggen. Per keer mag je er twee omdraaien, in de hoop dat het twee dezelfde zijn. Want als je er twee dezelfde omdraait, zijn ze voor jou! En wie de meeste kaartjes heeft verzameld heeft gewonnen. Super belangrijk om goed te kijken en te onthouden welke plaatjes waar liggen dus.

Je kunt natuurlijk een Nijntje, Woezel en Pip of Dinosaurs memory spel doen. Maar hoe leuk is het om met elkaar je eigen spel te maken? Het kost even wat knutseltijd, maar gegarandeerd dat het leuk wordt. Want tijdens het maken van dit spel, komen alle herinneringen weer tot leven!

Hoe maak je het?

  1. Bedenk hoeveel kaartjes je wilt maken. Wil je het spel spelen met kleine kids van 2 tot 4 jaar? Houd het dan bij maximaal 8 to 10 sets (dus in totaal 16 of 20 kaartjes). Zijn je kids ouder? Dan kunnen het er meer zijn, afhankelijk van hoe lang je het spel wilt laten duren.
  2. Bedenk of je ronde of vierkante kaartjes wilt gaan maken. Je mag zelf natuurlijk kiezen of je gekleurd karton, gestippeld karton, hout of ander materiaal neemt voor je kaartjes.
  3. Kies samen met je partner en/of kinderen de foto’s uit die je wilt gebruiken voor dit 2016 Family Memory Spel.
  4. Kies het formaat van de kaartjes en knip/snijdt ze uit. Voor ronde kaartjes kun je de omtrek van een longdrink glas gebruiken. Voor vierkante kaartjes is 5x5cm een mooi formaat. Als je zelf ronde kaartjes gaat maken, ben je iets langer bezig. Vierkant of rechthoekig knipt/snijdt namelijk sneller.
  5. Knip en plak de foto’s in het juiste formaat in bijvoorbeeld Word. Doe alle afbeeldingen keer twee en print ze uit.
  6. Knip de foto’s uit en plak ze op de gemaakte kaartjes.
  7. Voila! Je spel is klaar 🙂

Veel speelplezier!

Dit idee komt van Pinterest. Zoek op DIY memory game voor meer creatieve ideeën!

Volgende week in De Ontspanner een dankbaarheidspot en DIY 2016 Kwartetspel! 🙂

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.