Vandaag gaan we naar onze winterkleding kijken. Hiervoor neem ik Lukas 3:11a als uitgangspunt:

Wie twee stel onderkleren heeft, moet delen met wie geen heeft.

Nu neem ik voor het gemak en mijn gemoedsrust aan dat we niet onze onderbroeken hoeven te delen, dus laten we kijken naar kleding in de breedste zin van het woord. Hier de opdracht:

  • Ga voor je winterkledinggarderobe staan en kijk eens goed naar wat er ligt. Hoeveel kledingstukken heb je deze winter tot nu toe niet of nauwelijks gedragen? Zijn ze nog mooi, heel en goed? Zou je ze kunnen missen?
  • Does it spark joy? Deze zin gebruikt opruimgoeroe Marie Kondo in haar minimaliseermethode. Word je van een bepaald kledingstuk heel blij? Bewaar het dan. Leg de rest op een aparte stapel. 
  • Kies uit die stapel vervolgens twee mooie en goede (of als je het virus te pakken krijgt meer) kledingstukken die je weg wilt geven aan iemand die het beter kan gebruiken. Bijvoorbeeld het Leger des Heils die kleding uitdeelt aan daklozen of een andere organisatie die winterkleding voor het goede doel inzamelt. Er zijn bijvoorbeeld ook initiatieven voor bootvluchtelingen, of misschien heeft je eigen gemeente een goed initiatief? Deel je tips onder het Facebookbericht!

Tip! Heb je de smaak te pakken en wil je dit principe aan je kinderen overbrengen? Doe dit dan samen met hen bij hun eigen kledingkast en kies samen een goed doel 🙂

Ik heb geleerd en gemerkt dat als je een kledingstuk het afgelopen jaar niet of nauwelijks hebt gedragen, je het eigenlijk weg kunt doen. Vind je het moeilijk om te kiezen of heb je niet veel winterkleding? Kies dan één kledingstuk of neem iets anders waarvan je wel genoeg hebt. Sokken of een hemdje zijn natuurlijk ook goed!

Ben je nou zelf iemand die zou willen ontvangen van de rijkdom van de ander omdat juist jij dat nodig hebt? Laat het me dan even weten in een privébericht. Wie weet kunnen we dan wat voor je doen!

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van bijna drie | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.