Dag allemaal! Vandaag gaan we weer een mini-ontspulopdracht doen. Gisteren lazen we in Lukas 3:11 dat we als we twee stel onderkleden hebben, we er één moeten delen met wie niets heeft en dat wie eten heeft hetzelfde moet doen. Delen dus. Daarom gaan we vandaag eens kijken naar onze voorraadkast. Want delen is zeker op Valentijnsdag mooi om te doen. 

Toen ik in Veenendaal woonde was ik een tijdje vrij actief in de groep Voedsel uit het hart gegeven. Ik maakte regelmatig een maaltje extra of kocht wat extra boodschappen waar ik een ander blij mee maakte. Sinds ik verhuisd ben, ben ik een stuk minder actief op dit front. Terwijl sinds een paar jaar bijna iedere stad of ieder dorp/regio wel een Facebookpagina heeft waar etenswaar wordt aangeboden. In Amersfoort (mijn huidige woonplaats) is dit bijvoorbeeld Leftovers food regio Amersfoort en Stichting Groep voor minder bedeelde (Bunschoten e.o.). Als je even creatief zoekt op weggeefhoek, gratis eten, voedsel ofzoiets ga je vast iets vinden bij jou in de buurt en vaak weten beheerders van gratis weggeefhoeken wel of er ook speciale voedselhoeken zijn. En vaak kun je bij de weggeefhoek ook eten aanbieden.

Dan nu de opdracht van vandaag:

  • Loop naar je voorraadkast of de keukenkast waar je voedsel bewaart
  • Kijk naar wat er staat en of er bepaalde etenswaren zijn die je wel hebt, maar niet gebruikt. Denk aan pasta’s gekregen in kerstpakketten, overvloed aan theedoosjes, tomatensoep of andere lang houdbare producten.
  • Bekijk ook het lekkers en andere etenswaren die je in huis hebt. 
  • Bedenk vervolgens wat je wilt doneren aan een weggeefhoek, voedselhoek of ander initiatief dat je kent waar minder bedeelden voedsel kunnen ophalen. Misschien ken je zelf wel stellen die weinig tot niks hebben, je bent vrij om te geven aan wie je wilt. Bekijk vooral wat past in jouw situatie. Heb je veel te delen? Overweeg dan eens om een heel gezin te voorzien in een avondmaaltijd of compleet ontbijt-, of lunchpakket. Daag jezelf uit in het delen, maar doe alleen wat bij je past en wat God op je hart legt. 
  • Leg contact met de beheerders van de groepen waar je het wilt plaatsen of zoek contact met andere intitiatieven en deel je eten 🙂

Veel zegen en succes met delen! En ook hier geldt, mocht je zelf nou iemand zijn die juist in de nare situatie zit dat je eten nodig hebt, laat het me weten in een berichtje en dan ga ik samen met je zoeken naar een oplossing bij jou in de buurt.

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.