Daar zit ik dan, een kop thee te drinken uit onze leenmok op onze leenbank met mijn voeten op onze leentafel. Na maanden wachten krijgen we morgen (inmiddels al anderhalve maand geleden, red.) de sleutel van onze nieuwe woning. Yes!

Op 18 augustus schreef ik een blog over onze nieuwe woning waarvan de koop op de valreep niet doorging. Zo van hé we moeten binnen 6 weken een andere woning vinden. AAAAAH! Dat was onze met-de-handen-in-de-haren-periode (MDHIDHP). Toch is er altijd weer Iemand binnen zo’n MDHIDHP die van Boven zegt: Hee, Ik ben erbij! Deze keer ging dat per mail (Dagelijks Woord is een trouwe dienstbode). De volgende tekst verscheen in mijn mailbox:

De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat er leeft, Hij die over hemel en aarde heerst, woont niet in door mensenhanden gemaakte tempels (Handelingen 17:24).

Wauw! En dan komt het besef dat je de situatie moet loslaten… en dat is lastig. Maar soms kan je niet anders, toch? En het leuke van het verhaal is, dat na het loslaten onze MDHIDHP als snel een MMDHIDHP werd (minder-met-de-handen-in-de-haren-periode). Want opeens werden we door mijn schoonouders gebeld dat ze ons financieel wilden bijstaan zodat het vinden van een huis wat gemakkelijker zou worden. En vervolgens vonden we een su-per tof huis en waren we de eerste bieder mét de gunfactor.

YES!

Opeens hadden we dus wel een huis! Binnen 24uur gekocht. Super! De sleutel zouden we begin november krijgen. De bijhorende uitdaging: een tijdelijke (betaalbare) woning vinden met 2 jonge kinderen voor een periode van 9 weken. De bed & breakfast waar we in eerste instantie in zouden trekken was verre van ideaal, dus we hoopten op iets anders. Maarja, zie nu maar snel iets anders (betaalbaars) te vinden.

TRING TRING! Telefoon

Oke, niet helemaal waar, m’n iPhone stond op stil en tril. Maar hij ging wel af! Mijn zwager en schoonzus belden. Dat wij in hun huis mochten. Dat zij 9 weken bij mijn schoonouders wilden wonen zodat wij met onze kids een vertrouwd huis konden betrekken gedurende deze periode. Wat zeg je? Slik. Snik. Dank. Ja! En wat hebben we het fijn gehad in hun huis! Voor de kinderen hebben we op deze manier een rustige overgangsfase kunnen creëren en dat is iets waar we ontzettend dankbaar voor zijn.

Conclusie: Wat is het toch moeilijk mooi om los te laten, want je krijgt er zoveel voor terug. Toedeloe MDHIDHP en… MDHIDLP (met-de-handen-in-de-lucht -periode) we komen eraan!

Foto: pixabay

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.