Iets nieuws, ik vind het heerlijk! Soms zo simpel: het plop-geluid van een nieuwe pot jam. Of de allereerste kruidnoten van het seizoen. Of een nieuw idee, bedacht onder de douche. Of mooie plannen voor morgen, om glimlachend naar uit te kijken. Of een prachtig jurkje, gekocht uit de nieuwste collectie. Of gewoon, een nieuwe dag na een lange, donkere nacht.

Iets nieuws is hoopgevend, zoals de eerste zonnestralen na een regenbui. Iets nieuws is bevrijdend, zoals een vlinder die weg fladdert uit een kruipend leven als rups. Iets nieuws is spannend, zoals je eerste verliefdheid als tiener.

Genieten van iets nieuws is fijn. Maar sommige nieuwe dingen vind ik nóg fijner…

Het eerste teken van nieuw leven dat eraan zit te komen, bijvoorbeeld. De test-met-twee-streepjes in mijn trillende handen en tranen van geluk in onze ogen. Mijn hart dat een slag overslaat van plezier bij het gekriebel in mijn buik als ik weet: er komt een kindje aan. En dan, na maanden wachten, de eerste ritmische golven als teken dat dit nieuwe leven echt wil gaan leven.

En vervolgens iets dat alles overtreft. Het aller-aller-nieuwste wat er is…

Het magische gevoel van het nieuwe leven in mijn handen kan ik tot op de dag van vandaag feilloos terughalen. Vochtig-warm, springlevend, met wijd open ogen. De sensatie van onze pasgeboren baby, nog maar een paar momenten oud. Ongelofelijk puur en onbeschrijfelijk mooi.

Terwijl ik dit allernieuwste leven in mijn handen houd, voel ik vooral verbazing. Voor de derde keer geef ik leven aan een kind, waarom voelt dit dan weer zo allemachtig nieuw?

Omdat nieuw leven voelt alsof het vanuit Gods handen, zo direct, in onze armen glijdt. Omdat nieuw leven nog zo ruikt naar de Schepper, die het zo zorgvuldig vormde in de buik. Omdat nieuw leven nog nagloeit van de aanraking van de Eeuwige, die nog altijd nieuwe dingen maakt.

En ik zit met de pasgeborene in mijn handen. Ik voel de armen van mijn man om ons heen, ik hoor de lach van mijn zus en de stem van de verloskundige. Maar ik zie alleen dit kind. Mijn hart staat wagenwijd open voor dit prille mensje. Want ik weet: nieuw is mooi, nieuwer is mooier, maar dit nieuwste is het allermooist!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.