Toen ik nog geen moeder was, had ik al wel een bepaald beeld van hoe ik het zou willen hebben als ik ooit moeder zou worden. Wat mij enorm tegenstond waren kinderdagverblijven. Geen idee waarop ik dat baseerde, maar het idee dat mijn kind in een ruimte met meerdere kinderen was, met slechts een paar leidsters vond ik nooit fijn. Daarbij was ik er van overtuigd dat kinderen op een kinderdagverblijf nooit goed zouden kunnen slapen, vanwege het kabaal dat kinderen met elkaar maken. Wist ik veel dat alle kinderen gaan slapen en het daardoor vanzelf stil zou worden.

En toen werd ik moeder. Ik wilde blijven werken en we gingen op zoek naar een gastouder. Dat leek me wel fijn, voor zo’n baby’tje. Toen die baby peuter werd, kwam er een kleintje bij. En toen dat kleintje acht maanden was, stopte onze gastouder. Oops!

Toevertrouwen aan een ander

Je kind toevertrouwen aan een ander is voor veel moeders best een dingetje. En als er dan een plek is waar je kinderen goed gedijen, dan wil je die plek niet kwijt. We baalden dan ook flink toen de gastouder stopte. We moesten op zoek naar een andere plek.

Mads was toe aan meer uitdaging en aan meer leeftijdsgenootjes om zich heen, dus voor hem kwam deze wisseling eigenlijk helemaal niet zo slecht uit. Maar voor onze jongste vond ik het wel spannend. Hij was op het moment van de wissel bijna 9 maanden en had nog refluxmedicatie.

Kinderopvang kiezen

Ondertussen zat Mads een paar maanden op de peuterbelevingsschool van Bzzzonder in Amersfoort. In die maanden maakte ik in het echt kennis met het concept “Kinderdagverblijf”. En wat was dat anders dan ik dacht! De locatie was netjes, mooi ingericht, huiselijk, kindvriendelijk en vrolijk. De medewerkers waren superleuk en de kinderen straalden er eigenlijk altijd. Om die reden en omdat Jesse geen mini-baby meer was en Mads toe was aan meer uitdaging, gingen we niet op zoek naar een nieuwe gastouder, maar maakten we een afspraak bij een locatie van Bzzzonder in Vathorst. Van die afspraak, heb ik nu na anderhalf jaar nog steeds geen spijt.

Lieve dames van Kinderbelevingscentrum De Vathorst,

Mads gaat naar school! En hij had het de eerste week al ontzettend naar zijn zin. Maar stiekem mist hij jullie wel een beetje. Wat had hij het goed bij jullie en wat zorgden jullie goed voor hem. Daarvoor wil ik jullie bedanken. Ik heb gezien dat jullie je met hart en ziel inzetten voor de kinderen op jullie groep. Ik heb gezien dat jullie met meer liefde dan ik me van tevoren kon voorstellen zorgen voor de kinderen. En ik heb gezien hoe Mads naar jullie kijkt: met ogen vol liefde en respect.

Dankjewel voor wie jullie zijn. We zijn als ouders enorm dankbaar voor deze plek waar hij veilig is opgevangen als wij moesten werken. Waar Mads vriendjes heeft gemaakt en waar hij mede is voorbereid op de basisschool. DANKJEWEL!

Mijn beeld van kinderdagverblijven is door Bzzzonder compleet veranderd. Gelukkig mogen we nog wekelijks genieten van de zorg door dit fantastische kindercentrum. Onze jongste zoon Jesse zit er nog steeds en ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben met het geduld en de liefde van de leidsters bij de baby’s en dreumessen. Want wat hebben zij Jesse veel gedragen toen hij zo onrustig was door die ellendige oorontstekingen. Wat hebben ze een geduld gehad. Gelukkig gaat dat nu een stuk beter. En ondanks dat Mads z’n school een stukje verderop zit, blijven we Jesse naar Bzzzonder brengen omdat we weten wat we aan ze hebben. En stiekem vinden we het zelf ook gewoon heel gezellig daar!

Bzzzonder is een kindercentrum met verschillende opvanglocaties in de regio Amersfoort. Naast kinderopvang, is Bzzzonder (eventueel op locatie bij hun gave ingerichte panden) ook in te zetten voor leuke (kinder)feestjes en partijen. Zo heeft Bzzzonder een superleuke bijdrage geleverd aan de boekpresentatie van het Kraamjournal. Twee medewerkers hebben een tof kinderprogramma gedraaid waar ruim 30 kinderen aan hebben meegedaan. In de kookstudio kun je ook kookworkshops volgen. Kortom, een bruisend bedrijf dat naast goede kinderopvang ook andere bruisende activiteiten kan organiseren! Meer informatie vind je op www.bzzzonder.nl

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.