In een huis met kinderen heb je als moeder eigenlijk nooit meer een plekje voor jezelf. Zelfs de wc is in een bepaalde fase niet meer te betreden zonder een kind om je been geklemd. Eigenlijk is het wel belangrijk zo nu en dan een moment voor jezelf te hebben, zodat je tot rust kan komen en kan doen waar je van houdt. Een “eigen plekje” is dan natuurlijk helemaal fijn. Deze Ontspanner wil je helpen een plekje voor jezelf te creëren!

Een plekje voor mezelf
Afgelopen zomer merkte ik dat ik zo’n plekje voor mezelf ook nodig heb. Het liefst buiten. Nou hebben wij geen hele kleine tuin, maar is het nou ook niet zo groot dat je er alles kan doen wat je wilt. Wel staat er een tuinhuisje. Naast dat tuinhuisje staat een boompje met een (toen nog) ruime border. Toen ik daar in de zomer een keer onkruid aan het wieden was, bedacht ik mij dat dit het ‘buitenhoekje’ is waar ik naar zocht. Het heeft echter tot de laatste mooie dagen in september geduurd voordat ik de border durfde op te geven en er “mijn” plekje van ging maken. Na anderhalf uur graven en slepen met stenen, een zoektocht naar een tuinbankje op marktplaats en een ritje door de stad waren we klaar. Kosten: €30,- voor het bankje van marktplaats en €5,- voor boomschors voor onder het  bankje. That’s it. Ik heb er al een paar heerlijke avondjes en momentjes overdag kunnen zitten. Boek, koffie, bijbel, wijntje, kussentje, vuurtje aan… geef mij maar meer van die momenten! Zelfs nu is het op mooie dagen en ook avonden nog prima te doen met een warm vest of de tuinkachel aan. Ik ben blij!

ontspanner-hoekje

Een plekje voor jou?
Nu hoef jij natuurlijk niet perse zo’n buitenplaats voor jezelf te creëren. Maar ik wil je uitdagen om eens na te denken over een plekje voor jezelf. Heb je daar behoefte aan? Waar zit die fijne ruimte in of om je huis? Wat is er voor nodig het een “eigen plekje” te maken? Met weinig kun je al zoveel doen. Nu het weer wat frisser wordt, heb ik in de woonkamer een hoek van de tafel tot “mijn plek” gebombardeerd. Daar kan ik ongestoord schrijven. Kaarsje aan, fijn kussen op de eetkamerstoel, inspirerende boeken in de buurt en m’n laptop. Meer is niet nodig.

Laatst las ik over iemand die in de trapkast haar plekje had gemaakt. Ze had alles leeg gemaakt, wit geschilderd met wat restjes verf, een werktafeltje erin geplaatst (lees: een plank bevestigd aan een trapschot), een goede lamp, stoel en ze kon ongestoord doen waar ze blij van werd: handlettering.

Ik ben benieuwd naar wat jullie van het idee over een eigen plekje vinden en of je er zelf één gaat creëren! Ik zou leuk vinden van je te horen, laat dus gerust een reactie achter!

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.