Zorgen voor de zieken, het is iets waar je als moeder vroeg of laat mee te maken krijgt. Kinderen zijn gemiddeld genomen vaker ziek of niet lekker dan volwassenen. Helaas is dat bij ons thuis zeker zo. De jongste heeft een chronische verkoudheid en looporen waarvoor hij allerlei onderzoeken ondergaat bij artsen. Gelukkig is het ondanks alles een vrolijk mannetje en heeft hij er niet altijd evenveel last van, maar poeh… als hij en/of zijn broer ziek zijn vind ik het echt pittig. Ik vind een heleboel dingen leuk en heb geduld voor veel dingen, maar als mijn kinderen ziek zijn dan kost het mij, als het langer dan een paar dagen duurt, een hoop energie om hen nog met een blij hart en grote glimlach te verzorgen. Natuurlijk doe ik het wel omdat ik van ze houd en ze op dat moment wíl verzorgen, maar ik merk dan aan alles dat het ‘niet mijn ding is’ om zorg te verlenen. Mijn talent zit daar zeker niet. Op dat soort momenten groeit in mij het respect en de bewondering voor ouders die voor een ernstig ziek kind of een kind met een beperking moeten zorgen. En ook voor mensen die voor hun werk zieken verzorgen of een ander medisch gerelateerd beroep hebben gekozen.

Jezus zei in Mattheus tegen Zijn discipelen: genees de zieken. Ik weet en geloof dat God geneest, maar we hebben ook te maken met een hoop zieken (ook christelijke) die onder behandeling zijn. Ik heb wel eens met een christelijke huisarts gesproken die het als roeping ziet om huisarts te zijn, als schakel tussen een zieke persoon en de weg naar (hopelijk) genezing of anders de begeleiding te bieden die past bij de situatie. Ik vind het een bijzondere visie die je als patiënt niet vaak te horen krijgt.

Aan de buitenkant kun je nooit zien of iemand wel of geen Christen is of met welke visie zij hun werk doen. Maar wat lijkt het me fijn om op de momenten dat je een arts of verzorgende nodig hebt, met iemand aan tafel te zitten die met jou op één lijn zit. Die hetzelfde gelooft of denkt als jij en ook op dezelfde manier met zaken omgaat. In het ziekenhuis heb je misschien niet altijd alles te kiezen, en je mag er natuurlijk altijd vanuit gaan dat de artsen hun vak verstaan. Maar als het gaat om andere zorg (zoals begeleiding bij zwanger worden, verloskunde en kraamzorg, jeugdzorg, psychologische zorg, verzorgingstehuizen etc.) lijkt het me fijn als je kunt kiezen. En fijn om te weten is dat het mogelijk is om die zorg ook in de christelijke hoek te zoeken.

Pro Life Zorgverzekeringen, de naam onderstreept al dat zij voor het leven zijn, biedt toegang tot christelijke zorg die is gebaseerd op Bijbelse principes. Op een aantal terreinen kunnen zij meedenken over Bijbels verantwoorde zorg die wordt vergoed binnen hun zorgpakket.

Naast het toegankelijk maken van christelijke zorg, denkt Pro Life na over Bijbels verantwoorde keuzes binnen behandelingen. Een team Bijbelkenners buigt zich over deze medische vraagstukken. Denk aan begeleiding bij het krijgen van kinderen (IVF etc.) of palliatieve sedatie op het moment dat je echt niet meer verder kunt leven door een ernstige, terminale ziekte. Het zijn voor mij allemaal ‘ver-van-mijn-bedshow’ dingen maar ik vind het wel een fijne gedachte om te weten dat er mensen zijn die hierover nadenken en met je mee kunnen denken vanuit hetzelfde Bijbelse denkkader, voor als het ooit nodig is.

Dit betreft een #sponsored blog. Deze blogs zijn nodig om Power to the Mama’s te laten bestaan, goede content te maken en door te ontwikkelen. Wil je jouw bedrijf of organisatie ook onder de aandacht brengen en daarmee Power to the Mama’s steunen? Stuur dan een mailtje naar info@powertothemamas.nl

Wil je meer informatie over de christelijke zorg van Pro Life? Ga dan naar https://www.prolife.nl/christelijke-zorg/

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.