Een paar weken geleden stond ik in Popcorn Kids Veenendaal. Een super hippe en ook nog eens betaalbare kinderkledingzaak midden op de Biblebelt. Ik ging in gesprek met Marieke, de eigenaresse van deze nieuwe kledingzaak om eens te kijken hoe zij over het omgaan met het uiterlijk van kinderen denkt. Wat is er nou echt belangrijk? 

Vroeger, toen ik Veenendaal alleen nog kende van naam, dacht ik altijd dat het er super saai was. Maar nu weet ik wel beter. Veenendaal is best wel hip en ik heb er na ons trouwen een paar jaar heerlijk gewoond. En ook al vind ik Amersfoort nog steeds de leukste stad om te wonen, ik mis het meer landelijke en gemoedelijke van Veenendaal soms best wel. En het centrum heeft alles wat je nodig hebt, inclusief een aantal leuke kledingzaken. Door de komst van Popcorn Kids is het op gebied van kinderkleding een nog groter feestje om te shoppen! 

Marieke Houweling is eigenaresse van Popcorn Kids. Ze heeft haar strepen in de kledingbranche wel verdiend als designer bij Retour Jeans. Dat is ook te zien in haar winkel en te horen in het verhaal achter deze prachtige zaak. Ze heeft een missie: leuke kinder(merk)kleding betaalbaar maken. Hoe en waarom ze dat doet?

“Kinderen groeien snel hun kleren uit, dat weten we allemaal. Veel kleding is gewoon nog hartstikke goed op het moment dat het niet meer past. Merkkleding is ook voor kinderen super duur, dus eigenlijk zonde als het na één ronde niet meer gebruikt wordt. Daar heb ik iets op bedacht. In onze winkel bied ik goede, tweedehands (merk)kinderkleding aan voor betaalbare prijzen. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe kledingstukken te vinden van verschillende merken die ook voor een gunstige prijs worden verkocht. Mensen die goede tweedehands kindermerkkleding over hebben kunnen het bij mij inleveren en als het verkocht wordt, dan krijgen zij een percentage van de verkoopprijs,” vertelt Marieke mij met veel enthousiasme. “Naast betaalbare kleding, vind ik duurzaamheid ook belangrijk. De kleding die je hier koopt ziet er nog zo goed als nieuw uit. Zonde als dat in de container belandt.” Betaalbaar en duurzaam, dat klinkt helemaal als ‘deze tijd’. 

Uiterlijk en kinderen
“Ook kinderen mogen er leuk uitzien. Dat hoeft natuurlijk niet perse met merkkleding,” gaat Marieke verder. “Het is belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Dat begint natuurlijk in het gevoelsleven. Maar net als bij volwassenen, kan kleding bepaalde eigenschappen van kinderen versterken. Vrolijke kleuren benadrukken de spontaniteit. Bepaalde type wassing of type stof benadrukken het stoere of zachte karakter van kinderen. God heeft iedereen mooi gemaakt en ik help graag met het aankleden van Gods mooie kinderen.”

Terwijl ik in gesprek zat met Marieke, keek ik vol verwondering naar de inrichting van de winkel. Super stoer, industrieel en mooi modern. Tot in de puntjes verzorgd en helemaal in een eenduidig concept gegoten. De designer in Marieke zie je terug in de details. En ja, de kleding die er hangt is echt super cool, goed en ook betaalbaar. Na ons gesprek scoor ik dan ook snel een paar setjes voor mijn jongens. Want shoppen voor je kids blijft toch het leukste om te doen. 😉

Popcorn Kids vind je op het Thoomesplein in Veenendaal, tegenover het stadsstrandje (in de buurt van de Bibliotheek). Dit stuk van het centrum zit paralel aan de Hoofdstraat en is absoluut een bezoekje waard! En morgen…… is het nog een keer weggeeffeest en is er een super leuke Give Away in samenwerking met Popcorn Kids!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.