‘Sta op en schitter.’

Vaak.

Heel vaak.

‘Sta op en schitter’ kom je echt overal tegen.

Blijkbaar zit er iets heel krachtigs in dat niemand mag missen.

Maar, kan jij als moeder zo makkelijk schitteren? En wat bedoelt Jesaja eigenlijk met deze tekst?

Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien een beetje hard: sta op en schitter gaat alles behalve over jouw prestaties als moeder of vrouw. Sorry. Het gaat over de schittering van God. Dat wat Hij in jou heeft gelegd gaat schitteren. Het goede nieuws is: je hoeft het dus niet te verdienen. Je hoeft er geen talent voor te ontwikkelen of grootse bediening voor te starten. Want Hij heeft alles al in je gelegd. Het enige wat je hoeft te doen, is in Zijn licht opstaan. Dán zal je al schitteren.

Ja, leuk, maar hoe werkt dat dan? Dat opstaan in Zijn licht?

Eigenlijk doe je het nu al. Je neemt tussen alle boterhammen die moeten worden gesmeerd, de korte nachten en de bekers koude koffie de tijd om deze reeks overdenkingen en Bijbelteksten te lezen. Je wilt je blijkbaar laten voeden met Zijn Woord, als moeder. Als vrouw. En in dat Woord zit Zijn licht. Zijn belofte. Zijn liefde. Zijn aanwezigheid. En daar begint het.

Schitteren in Zijn licht vraagt geen grote bediening. Het vraagt geen podiumplaats. Je mag Zijn licht en liefde ontvangen, omdat God dat aan je wil geven. Om niet, gratis. Hij wil je helpen met jouw taak als moeder en vrouw. Omdat Hij alles wat je nodig hebt, al in je heeft gelegd. Misschien zit er een laagje stof op, heb je het afgedekt met een ‘ik-doe-het-zelf-wel’ doek of staat er een muurtje onzekerheid omheen.

Dat kan allemaal aan de kant.

Ik weet zeker dat je alleen al door het lezen van Zijn liefde voor jou zo hard gaat juichen dat er geen stof, doek of muurtje meer blijft liggen op alles wat in jou is gelegd om te schitteren! Laten we samen een eerste stap zetten, samen met God. Richt je op Hem, lees Zijn Woord. Zodat dat wat Hij in je heeft gelegd gaat schitteren voor jouw omgeving. Te beginnen bij je gezin.

Maar God wil toch meer van ons dan dat?

Heb God lief, en de ander als jezelf. Dat is het grootste gebod. Natuurlijk is het goed en mooi om de aan jou gegeven talenten te ontwikkelen. Dat zal ook gebeuren als je Hem je leven laat leiden. Alles op z’n tijd. Het begint bij Hem, op de plek waar je bent. Als moeder, vrouw en gezin.

Enne, schitterend je kinderen opvoeden? Dat kan niet anders dan goed zijn.

De Weekly Devotional is onderdeel van het Mom Squad Membership. Deze week delen we gratis deze overdenking met je:

OVERDENKING EN REFLECTIE WOENSDAG

Lees Jesaja 60:1, Jesaja 60:4 en Jesaja 60:16-19

De afgelopen twee dagen hebben we geleerd dat we Gods licht niet hoeven te verdienen, dat Hij ons helpt als moeder en vrouw en dat we door geloof in Hem vrij zijn van alle schuld, schaamte of wat er ook maar voor zorgt dat we Zijn licht niet voelen en zien in ons leven. Ik schreef eerder al dat je niets groots hoeft te doen om te schitteren in Zijn licht. Dat het begint op de plek waar je bent neergezet. Als moeder (en vader) ben je zó belangrijk voor je gezin! Je bouwt daar aan de basis van de volgende generatie.

Jesaja 60 bevat minstens drie belangrijke lessen over het moederschap die ik je wil meegeven:

  1. Je hebt deze wereld iets te bieden

(Jesaja 60:1 De Heer zegt:”Sta op, Jeruzalem, kom in het licht. Het stralende licht van de Heer zal op je schijnen. Zijn zon gaat over je op.) Daar op de plek waar je bent, heb je de wereld iets te bieden. Het begint gewoon thuis, in je gezin. De zorg voor je kinderen, zien wat ze nodig hebben, samen met je (eventuele) partner een veilig en fijn thuis creëren. Daar begint het. Vind je dat moeilijk? Dan is het goed om in gebed met God te praten over wat je er lastig aan vindt en Hem vragen om hulp. Naast het moederschap heeft iedere vrouw (en ook man) unieke talenten en eigenschappen gekregen van God waarmee je mag schitteren voor Hem. Natuurlijk mag je die ook ontdekken en ontwikkelen. Ik kom hier op dag 4 nog even op terug.

  1. Je hebt een grotere invloed dan je denkt 

(Lees verder vanaf Jesaja 60 vers 4: (Jeruzalem,kijk eens om je heen! Let op, ze komen allemaal van ver naar je toe. Ook je bewoners worden naar je toe gebracht, zoals je kinderen op de arm meeneemt. Ze zullen bij jou verzorgd worden.Jesaja zegt in dit hoofdstuk dat als Jeruzalem opstaat en gaan schitteren, zij wereldwijde invloed heeft. Vertalend naar onszelf betekent het, dat wat je uitstraalt als je in Zijn licht gaan staan, iets doet met een ander. Door je op God te richten, Hem te leren kennen door bijvoorbeeld het lezen van de Bijbel, het luisteren naar preken of te bidden, ga je van binnenuit veranderen. Komen de mooie eigenschappen die God in jou heeft gelegd tevoorschijn. En dat zal gaan schitteren. Alleen al met een simpele glimlach aan een onbekende kun je iets van Jezus in jou laten zien. En met alles wat jij doet, voed je jouw kinderen op. Door jouw zorg, liefde en begeleiding. Maar ook door hoe je met je eigen struggles omgaat en je sluiers wel of niet houdt. Je kinderen laten zien dat geloven niet makkelijk is en dat opnieuw beginnen bij God altijd kan, is zo’n mooie les. Besef dus goed dat wat je doet in jouw rol als moeder, van invloed is op jouw gezin!

  1. Je hebt de Heer nodig om jou te laten schitteren (vers 16 – 19)

In dit hoofdstuk lees je het duidelijk. “Je zal weten dat ik de Heer je Redder ben, je Bevrijder, de Machtige God van Jakob,” (vers 16b). Soms lijkt dat nog ver weg, als de omstandigheden moeilijk en uitzichtloos zijn. Juist dan is het extra moeilijk om te geloven dat wat in de Bijbel staat waar is. Maar in het dal helpt God je altijd opstaan. Sterker nog: Hij wil dat je opstaat. In Jesaja 60:20a lees je dat Zijn licht eeuwig is en nooit weggaat. Hij is er altijd om je te helpen opstaan. Zijn energie raakt nooit op, en bij Hem mag je altijd inpluggen om opgeladen te worden. Je hebt er niet eens een oplader voor nodig.

Reflectie:

Wat vind jij van de drie lessen die je hierboven leest?

Hoe vind je het dat je als gelovige mama van grote invloed kan zijn op de levens van jouw kinderen maar ook de levens in jouw omgeving?

Op welke manier ervaar jij dat? Als druk of als iets moois?

Je mag hier vrij in staan, zonder druk. Als je je richt op God en Zijn Woorden tot je neemt, word je van binnenuit veranderd. Dan gaat schitteren vanzelf, omdat je Zijn kind bent!

Gebed:

Dank U wel dat U mij hebt gemaakt zoals ik ben. Met allemaal mooie eigenschappen waarmee ik van waarde kan zijn voor mijn gezin. Heer wilt U mij helpen die eigenschappen te zien, te ontdekken en de sluiers weg te doen die er misschien opleggen. Heilige Geest, ik nodig U opnieuw uit om in mij te komen

wonen en mij te leiden in mijn leven. Waar U bent is vrijheid, die vrijheid wil ik doorgeven aan mijn kinderen.

Zoek je een manier om in verbinding met jezelf, God en je gezin te leven? De Mom Squad Community helpt je! 

Het is de online plek waar je in verbinding met andere mama’s bemoedigd wordt keuzes te maken in verbinding met God én uitgedaagd wordt om te groeien in geloof, relaties, balans, gezondheid en opvoeden. 

➡️  Wekelijks een Weekly Devotional, met dagelijkse (bijbelse) overdenkingen voor moeders. Te lezen in app of te printen voor paper lovers

➡️  Informatie van professionals in de online omgeving over opvoeden, geloof, relaties, balans en gezondheid (o.a. mamacoach, gezinscoach en opvoedcoach) door middel van learnings en e-magazines

➡️  Bibliotheek met 20 podcasts met professionals over geloof en opvoeden, hoe je je relatie goed houdt, impact van een scheiding en work-life integration

➡️ Contacten en connecten met elkaar zonder social media accounts in onze eigen online omgeving

➡️ Delen van gebedspunten en dankpunten hoe fijn dat een groep moeders met je meebidt!

➡️ Reflectiemomenten en bemoediging om je scherp te houden op wat je écht wilt

➡️ 2x per jaar een pakketje leuks op de mat, met de winter- én zomereditie van de #Powerbooks: 128 pagina’s vol bemoedigende, eerlijke columns en artikelen + een stille tijd challenge waarmee je jouw geloofsleven, moederschap en je gezin-zijn boost!

➡️ Korting op de meeste (online) events en masterclasses voor max. 2 personen

➡️ 10% korting op coaching (door Daniëlle Koudijs van Fier Mama Zijn) en project selfcare

➡️ Handige besloten omgeving te gebruiken op desktop, mobiele website én via de huddle e-learning & community app!

😃 Eén maand gratis als je per jaar betaalt

Omdat we zes jaar bestaan, krijg je tot 1 juli 2022 een tof cadeau! Zolang de voorraad strekt. 

Lees hieronder meer informatie en de overige voorwaarden van het membership.

Member zijn bied zoveel meer! Check de inhoud van het membership in onze shop of meld je hieronder gelijk aan. 

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.