Het is de dames van Studio Sprankel weer gelukt! Ze hebben een supertof Paasproject gemaakt waarmee je samen met je kinderen het échte Paasverhaal kunt beleven. Leef in het Licht is de titel. Dit geloofsopvoedingspakket is tot in de puntjes verzorgd!

Creatief en verdiepend

Het moet gezegd, creatievelingen gaan veel plezier beleven aan dit geloofsopvoedingspakket. Er zitten een heleboel knutselplaten, kleurplaten, te versieren poppetjes en prachtige kaarten in waarmee je hele decors kunt bouwen.

Voor drie tot zes weken materiaal

Het pakket neemt je in drie weken (bij twee hoofdstukken per week) tot 6 weken (bij een hoofdstuk per week) mee door het Paasverhaal. Aftellen tot Pasen wordt supermakkelijk gemaakt, want er zit een heuse aftelkalender in het pakket!

Inhoud

Naast de aftelkalender, kaarten, posters, het klembord, knutselmaterialen en een kaartenstandaard zit er ook een instructieboekje in met daarin goed uitgelegd wat wanneer moet gebeuren.

De hoofdstukken:

Hoofdstuk 1 begint bij de intocht in Jeruzalem. Het maken van een Palmtak mag natuurlijk niet ontbreken. Bij dit eerste hoofdstuk zit een prachtige pop-up plaat waardoor je de intocht kunt naspelen.

Hoofdstuk 2 begint met de voetwassing en gaat verder met het laatste avondmaal. Ook bij dit hoofdstuk zijn weer prachtige kleurplaten, knutselideeën en meezingliedjes bedacht.

Hoofdstuk 3 gaat over Jezus in Ghetsemane. We staan in dit hoofdstuk ook even stil bij vervolgde christenen. Bij dit hoofdstuk maak je een prachtig kruis met dankpunten.

Hoofdstuk 4 neemt je mee in het verhaal van Kajafas en Pilatus. Tof dat ook de minder bekende namen als Kajafas en de geschiedenis van het Sanhedrin worden behandeld. Die laatste was voor mij ook nieuw. 😉

Hoofdstuk 5 gaat over de kruisiging van Jezus. Niet het gezelligste hoofdstuk, maar wel een hele belangrijke. Met een toffe poster op het klembord en een paar poppetjes kun je op een kindvriendelijke manier de aandacht vestigen op het offer dat Jezus voor ons bracht. Ook dit hoofdstuk is weer voorzien van toffe knutseltips, kaarten, materialen en ideetjes voor liedjes.

Hoofdstuk 6 is het blijde nieuws dat we nu nog mogen vertellen. Jezus leeft! Het is weer licht geworden en Jezus heeft alles goed gemaakt tussen God en de mensen. In dit hoofdstuk worden we ook aangemoedigd dat nieuws te delen. De bijgeleverde kaarten kun je versturen, maar je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om het Paasfeest mee te vieren onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Wij bevelen dit pakket van harte aan! Voor moeders met niet knutselende kinderen ligt er wat meer werk voor jezelf, maar ondanks dat denk ik dat het voor heel veel kinderen een superleuke manier is om naar het Paasfeest toe te leven. Het laat je zijn in Zijn licht, dat alleen al is het waard!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Sprankel. 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.