Wat vorige week begon met een appje, is nu een supermooi product. Bianca had een paar tekeningen gemaakt met als thema Pasen. ‘Is dit wat voor Power to the Mama’s? Ik heb ze wel gemaakt maar weet niet wat ik ermee moet,’ schreef ze.

Nou… bij het zien wist ik het gelijk. Hier moeten we verhalen bij maken en dan aanbieden als download voor Pasen!

Dus zo ontstond er toch nog iets voor in de aanloop naar Pasen. Geen volle 40-dagentijdkalender, maar wel een mooie manier om stil te staan bij deze bijzondere tijd: de Paastafelverhalen.

Wat zijn de Paastafelverhalen?

Door middel van vier verhalen over de dagen voorafgaand de kruisiging tot de opstanding, vijf bijpassende themaposters, bijbelteksten en gespreksvragen ga je met elkaar de diepte in over dit thema. We staan stil bij het lijden van Jezus, wat Jezus voor ons heeft gedaan en waarom dit eigenlijk zo’n bijzonder moment is dat we echt mogen vieren!

Een compleet pakketje verhalen en ander leuks dat uitermate geschikt is om aan tafel met elkaar te lezen. Het liefst met eten of wat lekkers, dan maak je er een nog gezelliger gezinsmoment van!

Fragment uit Paastafelverhaal – Goede Vrijdag

Jezus werd meegenomen en opgesloten. Het werd donker. Hij werd bespot, uitgelachen, geschopt en geslagen. Toen het dag werd ging de tocht verder. De joelende menigte langs de weg lachte Hem uit. Er kwamen mannen met een groot kruis dat Hij dragen moest. Kun je het je voorstellen? Na een verschrikkelijke, uitputtende nacht, moest Hij dat grote, zware kruis dragen. Hij wist dat het kruis de plek zou zijn waar Hij als mens zou sterven. En de tocht naar de Schedelplaats was nog aardig ver. Hoe moest Hij dat gaan doen?

En daar was Simon van Cyrene. Een man die op weg naar huis van de straat was geplukt om Jezus te helpen met het dragen van het kruis. Hoe moet dat voor hem geweest zijn, te weten dat je iemand die onschuldig is begeleidt naar een noodlottig einde? Tegelijk is het zo’n mooi beeld van dat je op je weg hier op aarde gedragen wordt maar ook zelf je steentje bij moet dragen.

Fragment uit Paastafelverhaal – Stille Zaterdag

De vraag “Wat nu?” maakt ons misschien zelfs vandaag nog stil. Om dit gevoel uit te drukken, zijn op deze dag in veel kerken de altaars leeggeruimd, staan er geen bloemen en luiden er geen klokken. Het is daardoor echt stiller dan ooit.

Maar toch wil ik je vandaag uitdagen om niet helemaal stil te zijn en het gesprek aan te gaan. Want misschien is deze stille zaterdag wel kleurrijker dan je denkt, achteraf gezien.

Nieuwsgierig geworden naar de rest? Voor slechts €5,- krijg je het hele pakket verhalen, gespreksvragen en posters in je mailbox. Klik op onderstaande knop voor meer info.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.