Vandaag is het Tweede Pinksterdag. Het lijkt me mooi om met de Weekly Devotional stil te staan bij De Heilige Geest. Is Hij bekend voor jou? Of misschien nog wat vaag?

Jezus gaf ons toen Hij terugging naar de hemel de Heilige Geest. De Helper die God zelf zou sturen. Jezus kon hier niet blijven, we kunnen niet meer van Hem afkijken hoe Hij het allemaal zou doen. Maar we hebben hier op aarde wel een helper nodig die ons helpt leven zoals Jezus deed. Die ons wijst op dat wat er in de Bijbel staat en ons zo op het goede pad houdt of leidt. Die ons laat zien dat Jezus en God, maar ook het Koninkrijk heel dichtbij zijn.

De Heilige Geest is die helper, en Hij werd zoals het in de Bijbel zo mooi omschreven staat over ons uitgestort.  De Heilige Geest coacht ons als ware door het leven als christen heen.

De Helper mag je dus om hulp vragen

De Amerikaanse studiebijbel (The One Year studybible) die ik onder andere gebruik voor de Weekly Devotionals, omschrijft iets kernachtigs. Het bezorgde mij kippenvel, omdat het de kern ook weergeeft van waarom Power to the Mama’s ooit is ‘geboren’. Ik zal een stukje vertalen:

“Gedurende de jaren van Jezus’ bediening op aarde, waren de apostelen altijd nieuwsgierig naar het herstel van het Koninkrijk. Wanneer zou het komen? Wat zou hun rol daar zijn? In de tradiotionele gedachte, zou de Messias een aardse krijgsheld zijn die Israël zou bevrijden van Rome. Zoals andere Joden, leden ook de apostelen onder het Romeinse Rijk. Zij wilden dat Jezus Israël bevrijdde van de Romeinen en hun koning werd.

Maar het Koninkrijk waar Jezus over sprak, is een Geestelijk Koninkrijk dat als eerste wordt gevestigd in de harten en de levens van de gelovigen (Lucas 17:21). Jezys’ volgers worden geroepen om aan de wereld te getuigen over de levende Overwinnar, en ze hebben de kracht (power) van de Heilige Geest nodig om hun missie te voltooien.

God heeft ook belangrijk werk voor jou, maar je moet het doen met de Kracht van Zijn Geest. Wacht jij op- en luister jij naar Gods volledige instructies? …

Meer lezen? Log in als member of wordt member! Met de code MEMBER2020 krijg je een gratis maand lidmaatschap*. 🙂

*lees de voorwaarden op de productpagina

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Squad e-Magazine én een Weekly Devotional. Die wil jij toch niet missen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.