9 Reacties

 • Trudy 6 juni 2018 at 16:27 Beantwoorden

  Prachtige blog.
  Dapper en fijn om te lezen dat het nu zo goed gaat en ze haar plekje gevonden heeft.
  Mooi ook om te lezen hoe je dit proces en traject ervaren hebt.

  • veerleverheij 7 juni 2018 at 10:22 Beantwoorden

   Bedankt! Ja, het is een moeilijke weg. Maar uiteindelijk voor iedereen toch de beste. En… we hebben Hem aan onze zijde!

 • Esther Dijkstra 6 juni 2018 at 19:28 Beantwoorden

  Mooie blog.
  Mijn dochter zou héél goed passen in het speciaal onderwijs. Helaas is de aanvraag afgewezen door de commissie. De juffen kunnen het nog aan en zien nog mogelijkheden is de conclusie. Het belang van het kind wat beter voor haar zou zijn komt op de tweede plaats… Helaas…

  • veerleverheij 7 juni 2018 at 10:24 Beantwoorden

   Hoi Esther, wat heftig om te lezen. Je gunt je kind het beste, maar je gunt haar juffen ook het beste. Want zij moeten het ook aan kunnen met de rest van de klas. Sterkte gewenst op de weg die jullie moeten bewandelen!

 • Bettie 6 juni 2018 at 21:27 Beantwoorden

  Dank je wel voor deze blog! Een bemoediging dat soms een andere school de beste keuze is. Wij zitten momenteel in “hetzelfde schuitje”. De tlv’s zijn verstuurd en nu hopen en bidden we dat ons HSP en Tos mannetje een plek mag krijgen waar hij tot rust en bovenal tot bloei mag komen. Maar oef wat is het een moeilijke (bureaucratische)weg, soms zo moeilijk om niet de moed te verliezen!

  • veerleverheij 7 juni 2018 at 10:26 Beantwoorden

   Hoi Bettie, het is zeker een moeilijke weg en ik wens je dan ook moed en kracht om door te zetten! Een dikke knuffel voor je TOS-HSP’er, want die zal hij vast nodig hebben!

 • Ria 7 juni 2018 at 18:48 Beantwoorden

  Mooie blog! Heel herkenbaar! Het is best lastig als moeder om je kind naar een andere school te laten gaan. Je kind is anders. Het heeft mij een hele tijd moeite gekost dat onze zoon niet meer naar de gewone basisschool kan. Dit is een stukje acceptatie geweest. Maar ik zag na 1 week speciaal onderwijs al een heel ander kind! Daar doe je het voor!

  • veerleverheij 8 juni 2018 at 10:35 Beantwoorden

   Hoi Ria, het is echt een soort rouwproces waar je doorheen moet he? Erkennen dat je kind anders is, is al moeilijk. En dan vervolgens hem/haar ‘weghalen’ bij vriendjes en vriendinnetjes… Maar als het de juiste beslissing is wordt dat inderdaad beloond met positieve verandering. Hebben wij ook binnen een week ervaren. Bijzonder!

 • Alexandra 13 november 2019 at 05:51 Beantwoorden

  Een hele late reactie, ik lees je stukje nu pas. Ik weet ook niet of mijn reactie hier passend is, maar ik wil het even kwijt.
  Zelf kom ik uit een tijd dat t onderwijs vrij eenvoudig was. De kleuterschool was nog geen basisschool en eenmaal daar aangekomen leerde je rekenen, schrijven en opnieuw dit soort maar dan in een ander vormpje, waardoor het leek of je een spel aan het doen was.
  Het enige verschil zat m in dat je nu geen schriftje of blaadje voor je had, maar een voorgedrukt boekje met illustraties en Puzzelachtige woordzoekers.
  Tegenwoordig hebben ze alleen maar van dit soort voorgedrukte bladen, en lijkt t de enige vorm van leren schrijven of rekenen, met als afwisseling …een chromebook.
  En met klap op de vuurpijl; 4 bladen huiswerk en vooral elke dag een kwartier lezen..
  De tafels stampen..dat ging de hele basischool door (bij mij dan). Maar hoe houd je die huiswerkmomenten nou uitdagend..ik heb toch geen pabo gedaan?

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *