Mama’s hebben een druk leven, in elke fase van hun moederschap. Van de overweldigende opwinding van de kraamtijd tot de veeleisende drukte met opgroeiende tieners. Er wordt veel van ons als mama’s gevraagd.

Mij lukt het daarom niet altijd om lange Bijbelstudies te houden, hoewel ik juist Gods rust en wijsheid nodig heb. Daarom houd ik me in drukke tijden vast aan powerteksten uit de Bijbel. Korte, heldere waarheden die me dichtbij God houden en waar ik steeds aan herinnerd wil worden, dwars door de drukke tijden heen.

Welke powerteksten heb jij? Schrijf ze op en plak ze op je koelkast, je spiegel of je koffiezetapparaat. In ieder geval een plek waar je een paar keer per dag langs komt. Hieronder een aantal van mijn favorieten.

“Zonder Mij kun je niets doen.” (Johannes 15:5)

Toen ik nog maar net moeder was, kon ik ineens overvallen worden door een gevoel van verantwoordelijkheid. Dan keek ik naar onze piepkleine baby en dacht: ‘Dit mensje is vol-le-dig afhankelijk van mij… help!’ Net zoals onze kinderen zijn wij afhankelijk van God, zonder Hem kunnen we niets doen. Als moeder leef ik in de overtuiging dat ik zonder God niets ben, maar mét Hem alles aankan. Dat is een enorm krachtig besef, want God zal als de perfecte Vader altijd van ons blijven houden en voor ons blijven zorgen. Juist daar waar ons kunnen ophoudt, geeft God ons de kracht om door te gaan.

“Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven”. (Jakobus 1:5)

Sinds ik moeder ben van drie kleine avonturiers, heb ik leren bidden om wijsheid. Want als je iets nodig hebt, dan is het dit wel. Mijn man en ik staan regelmatig met onze handen in het haar ons af te vragen wat we moeten doen met weer een nieuwe uitdaging. Hoe mooi is deze belofte dan: dat God gewoon wijsheid geeft, gratis en voor niets. Zonder voorwaarden of kleine lettertjes. Zonder te verwijten dat we er gisteren ook al om vroegen, en vandaag weer. Het enige dat we moeten doen is vragen. En bij mij duurt dat vaak even, omdat m’n eigen-wijsheid weleens in de weg zit. Maar als ik er dan om vraag, dat is Gods wijsheid heerlijk rustgevend.

Als een herder zal Hij Zijn kudde weiden: Hij Zal de lammetjes in Zijn armen bijeenbrengen en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij zachtjes leiden. (Jesaja 40:11)

Deze tekst is een bad vol liefde voor de drukke mama. Als ik deze tekst lees, voel ik mijn hoofd en schouders ontspannen. Ik weet dat God voor mij zorgt, maar het is vooral de woordkeus in deze tekst die zo bijzonder is. Als ik deze woorden lees, voel ik haast de zachtheid van Gods aanrakingen. In deze tekst laat God zien dat Hij lief voor mij wil zijn. Juist waar ik van alles van mezelf kan eisen, vraagt God helemaal niets. Behalve me over te geven aan zijn liefdevolle zorg. Omdat hij weet dat er veel van ons gevraagd wordt en we onszelf aardig voorbij kunnen rennen.

Welke powerteksten heb jij? Deel ze met ons in een reactie 🙂 Houd ze dichtbij je hart en blijf zo ook dichtbij Gods hart!

Foto: pixabay

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.