Hier aan zijn voeten – bijbels dagboek voor moeders

Een bijbels dagboek voor moeders, is daar behoefte aan? Dat vroeg ik mij af toen ik gevraagd werd door Ark Media om mee te denken over een nieuw bijbels dagboek specifiek voor moeders, voor hun lijn Enjoy Mama. Ik ben zelf niet zo’n dagboek lezer, maar weet ook dat er heel veel mensen zijn die wel van dagboekjes houden. En ik weet dat christelijke moeders altijd stoeien met de tijd en er wel een verlangen is om een momentje van bezinning met de Bijbel te hebben.

Dus toen ontstond in gesprek met de uitgever het idee voor dit dagboek: Hier aan zijn voeten. Want dat is waar we elke dag eigenlijk wel willen zijn, maar lang niet altijd lukt. Terwijl we dat in al het mooie en uitdagende van het moederschap, juist wel kunnen gebruiken.

De teksten in het boekje zijn daarom herkenbaar, uit de praktijk en ook kort, waardoor het makkelijker is om in de waan van de dag toch even een momentje met Hem te hebben. En alle teksten zijn gebaseerd op- of ondersteund door een bijbeltekst. Zijn woord gecombineerd met praktijkervaringen. Wat ons betreft door die combinatie superopbouwend voor veel moeders!

Geschreven door verschillende generaties

Hier aan zijn voeten is geschreven door twaalf verschillende moeders, met verschillende gezinssamenstellingen, uit verschillende generaties. Op volgorde van verschijning in het boekje zijn dit:

Daniëlle Koudijs
Suzanne Struiksma
Michelle Franssen-Vonk
Carianne Ros
Mira de Boer
Helene Akkerman
Joyce de Jongh
Alina de Boer
Wilma Poolen
Leonie de Beer
Tobya Jong
Hetty Lalleman

Op de foto’s in de shop kun je meer auteursinformatie vinden over al deze schrijvers.

Verschillende thema’s

Elke schrijfster behandelt verschillende thema’s die in het dagelijks leven van moeders regelmatig voorkomen. De thema’s zie je met een # aangeduid onder de titel. Ik schrijf bijvoorbeeld over #liefdeontvangen, #kracht, #kinderlijkgeloof en #rustenbalans. Maar ook thema’s als #voorbeeldrolalsmoeder, #zorgdragen, #talenten, #wiebenik?, #loslaten en #leidinggevenaaneigenleven komen voorbij.

Mooie balans in het dagboek

Door de verschillende schrijfsters met verschillende gezinssituaties, de thema’s en de korte, krachtige teksten is er een mooie balans in het boek. Wat oudere, ervaren moeders (die in sommige gevallen ook al oma zijn) worden afgewisseld door jonge moeders. Dat maakt het voor mij waardevol. Het boekje (en tevens de lijn Enjoy Mama) richt zich op moeders met kinderen van 0 t/m de basisschoolleeftijd. Maar doordat de dagboekstukjes geschreven zijn door verschillende moeders en verschillende thema’s aanhalen, is het ook voor moeders met oudere kinderen wellicht interessant.

Natuurlijk kun je me bevooroordeeld vinden omdat ik zelf heb meegewerkt aan het concept. 😉 Maar je kunt erop vertrouwen dat ik pas een recensie over iets schrijf als ik er echt van overtuigd ben dat het goed is voor onze volgers. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Ter info: Het boekje is ook te verkrijgen in de christelijke boekhandels. Door in onze shop te bestellen bouw je ook mee aan ons platform, dat vinden we natuurlijk ook leuk! Wil je via ons bestellen? Doe dit dan voor 20 oktober. Dan hebben we nog genoeg tijd om alles te verwerken voor mijn zwangerschapsverlof begint. 🙂

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.