Lees Hooglied 6:1-3

1 Meisjes: “Waar is je liefste nu heengegaan,
mooiste van alle vrouwen?
Waar is je liefste naartoe?
We zullen je helpen hem te zoeken.”
2 Zij: “Mijn liefste is naar zijn tuin gegaan,
naar de bloembedden met kruiden,
om er te genieten en om lelies te plukken.
3 Ik ben van mijn liefste en mijn liefste is van mij.
Hij ligt tussen de lelies.”

Overdenking

Eén pyjamadag met de kinderen is leuk. Twee gaat ook nog wel, maar dan is het toch ook echt wel weer tijd om je in de kleren te hijsen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb coronatijd totaal geen zin om kleding aan te trekken die ik normaal gesproken zou dragen naar mijn werk of een afspraak met een vriendin. Mijn joggingbroek voelt uiterst comfortabel. Slobbertrui of een vest erop, borstel door mijn haren, tanden poetsen en hup: een nieuwe dag in mijn tijdelijke kantoor met kinderopvang aan huis kan beginnen.

Waarom iets anders aantrekken als je toch de hele dag in huis bent? Voor je ’t weet zitten er weer onverklaarbare vlekken op je kleren van snot, pindakaas of iets anders ondefinieerbaars. Voor wie zou je je opdoffen nu je sociale leven zich beperkt tot je eigen huis en tuin?

Ho, wacht. Het kan heel goed zijn zijn dat er nog iemand in huis is. Je geliefde.

Ook al lijkt het in deze maanden waarin corona alles bepaalt meer of jullie een familiebedrijf, school- en kinderopvanglocatie in één zijn, er is meer dan dat. Jij bent van je liefste en je liefste is van jou, staat in Hooglied. Misschien ben je hem in deze chaos van de lockdown even kwijt als echtgenoot, maatje en minnaar. Geen nood, de tekst van vandaag is er duidelijk over: ‘We zullen je hem helpen zoeken’.

Hoogste tijd voor een moment voor jullie samen. Spreek vanavond of morgenavond samen af. Steek een kaarsje aan. Trek een bijzondere outfit uit de kast en maak jezelf mooi. Ook jij bent de ‘mooiste van alle vrouwen’ voor jouw lief. Geniet ervan.

Reflectie

  • Hoe gaat het met jou en je geliefde in deze lockdown periode?
  • Als je geen partner hebt, hoe gaat het met de beste vriendschap die je hebt?
  • Komen jullie nog een beetje aan elkaar toe?
  • Wat maakt het nu lastiger of uitdagender?
  • Wat voor effect heeft dat op jullie?
  • Op welke manier kan je daar wat aan doen?
  • Hoe ga je dat aanpakken en wanneer? 

Gebed

Heer, help mij ook in deze gekke tijden relaties onderhouden. Met mijn geliefde, maar ook met vrienden en familie. Wilt U mij laten zien hoe ik dat kan doen en op welke manier ik dicht bij de ander kan zijn.

Deze Daily Devotional is geschreven in maart 2020. Meer Bijbelstudie en Devotionals? Als Mom Squad Member krijg je wekelijks de Weekly Devotional, met korte stukjes bezinning uit de Bijbel voor elke dag. Te volgen op je laptop, mobiel of offline door de printable uit te printen. 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.