Het woord rentmeesterschap roept bij mij een hoop zware onderwerpen en gedachten op. Goed zijn voor jezelf, elkaar, je gezin, de aarde, het leven op aarde, verantwoorde keuzes maken, goed omgaan met geld, bewust zijn van je verantwoordelijkheden in het land waar je leeft. Vroeger vond ik het een hoop blabla. Dat is nu wel anders. Maar, zodra ik aan het onderwerp geld denk,  krijg ik wel de kriebels. De eeuwige discussies die gevoerd worden over wel of niet je tienden geven…. ik vind er van alles van. Het onderwerp rentmeesterschap triggert mij in ieder geval enorm. Want hoe langer ik moeder ben, hoe meer ik mij bewust ben van wat voor invloed wij als mens op deze prachtige aarde hebben. En hoe wij het ook enorm aan het verkloten zijn. 

Psalm 24:1 Van de Heer is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen.

Misschien vergeten we gewoon net iets te vaak dat dát is hoe het is. Wij zijn hier maar tijdelijk, hebben het stuk grond onder onze voeten slechts te leen. Het is niet van ons alleen, maar net zo goed ook van degene die na ons komt en de velen die zullen volgen. We hebben de verantwoordelijk goed voor de aarde te zorgen, omdat we God liefhebben en alles wat Hem toekomt. Toch?

Ik vind het maar lastig. Het is ook zo’n groot, moeilijk te bevatten onderwerp. Er wordt genoeg geschreven over de opwarming van de aarde, de ecologische voetafdruk en dat soort dingen. Wat is mijn invloed daar nou op, zullen veel mensen nog wel eens denken. Zolang we dat met z’n allen blijven denken, verandert er in ieder geval niets en stevenen we sneller dan gewild af op de afgrond. Dus neem ik een besluit. Ik ga vanaf nu steeds denken: ja, ik heb daar ook invloed op, dus ik probeer er bewust mee om te gaan. Alle beetjes helpen, en vele beetjes is uiteindelijk ook een hele hoop. Doen jullie met mij mee? 🙂

“De HEERE God nam de mens, en zette hem in de hof van Eden om die te bewerken en te onderhouden.” (“te bewerken en erover te waken” volgens de NBV) – Genesis 2:15

Aha, daar staat het al. Bewerken en onderhouden, niet misbruiken en kapot maken dus. Misschien een open deur, maar toch nog eens goed om over na te denken. Ik wil je de komende weken graag meenemen in mijn gedachten en denkbeelden over hoe ik thuis verschil ga maken. Duurzaam gebruik van spullen, milieubewust gebruik van schoonmaakmiddelen maar ook bewust omgaan met mijn verantwoordelijkheid om te stemmen bijvoorbeeld. Want ook die keuze heeft invloed op de toekomst.

Naast blogs van mij komen er ook een aantal gastblogs voorbij. Joanneke neemt je mee in haar zoektocht om een betere rentmeester te zijn over haar eigen lichaam. Maria vertelt over het belang van keuzes maken en wijsheid hierbij. Ik zoek alleen nog iemand die wil schrijven over het gevoelige onderwerp geld en tienden geven. Iemand interesse?

In ieder geval veel plezier de komende weken!  

En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen! “-. Genesis 1:27-28

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.