Jezus gaf ons toen Hij terugging naar de hemel de Heilige Geest. De Helper die God zelf zou sturen. Jezus kon hier niet blijven, we kunnen niet meer van Hem afkijken hoe Hij het allemaal zou doen. Maar we hebben hier op aarde wel een helper nodig die ons helpt leven zoals Jezus deed. Die ons wijst op dat wat er in de Bijbel staat en ons zo op het goede pad houdt of leidt. Die ons laat zien dat Jezus en God, maar ook het Koninkrijk heel dichtbij zijn.

De Heilige Geest is die helper, en Hij werd zoals het in de Bijbel zo mooi omschreven staat over ons uitgestort.  De Heilige Geest coacht ons als ware door het leven als christen heen.

“De Heilige Geest coacht ons als ware door het leven als christen heen”

De Amerikaanse studiebijbel (The One Year studybible) die ik onder andere gebruik voor de Weekly Devotionals, omschrijft iets kernachtigs. Het bezorgde mij kippenvel, omdat het de kern ook weergeeft van waarom Power to the Mama’s ooit is ‘geboren’. Ik zal een stukje vertalen:

“Gedurende de jaren van Jezus’ bediening op aarde, waren de apostelen altijd nieuwsgierig naar het herstel van het Koninkrijk. Wanneer zou het komen? Wat zou hun rol daar zijn? In de tradiotionele gedachte, zou de Messias een aardse krijgsheld zijn die Israël zou bevrijden van Rome. Zoals andere Joden, leden ook de apostelen onder het Romeinse Rijk. Zij wilden dat Jezus Israël bevrijdde van de Romeinen en hun koning werd.

Maar het Koninkrijk waar Jezus over sprak, is een Geestelijk Koninkrijk dat als eerste wordt gevestigd in de harten en de levens van de gelovigen (Lucas 17:21). Jezus’ volgers worden geroepen om aan de wereld te getuigen over de levende Overwinnaar, en ze hebben de kracht (power) van de Heilige Geest nodig om hun missie te voltooien.

God heeft ook belangrijk werk voor jou, maar je moet het doen met de Kracht van Zijn Geest. Wacht jij op- en luister jij naar Gods volledige instructies? Gods timing en kracht zijn essentieel voor jou om effectief en te zijn. Wanneer je een moeilijke taak voor je hebt, een belangrijke beslissing of een verschrikkelijk dilemma, zet dan eerst een stap in gebed voor de kracht van de Heilige Geest en zijn leiding. Op die manier komt Gods Koninkrijk in jou, waardoor jij een onderdeel van Zijn Koninkrijk in deze wereld kan zijn.”

Toen God mij het idee gaf voor Power to the Mama’s zat ik in een bijna burn-out situatie. Hij sprak in mijn hart: ‘Ga maar delen, die eerlijke oprechte verhalen. Er zijn meer moeders die Mijn Kracht nodig hebben. Mijn Power to the Mama’s.’ Ik weet nu zeker dat het de Heilige Geest van God was die in mij sprak. En dat Zijn kracht en leiding het verschil hebben gemaakt in mijn rol als moeder vanaf die tijd, tot nu toe.

En wat voor taak of opdracht voor jou ook moeilijk is, de Heilige Geest wil het samen met je doen. Of het nu onderdelen van het moederschap zijn, of je werk, je relatie, bediening of het schoonmaken van je huis. 😉

De Helper is er om te helpen, en je mag de Heilige Geest om hulp vragen

De Heilige Geest is er niet alleen voor christenen met 20 jaar ervaring. Hij is er vanaf het begin af aan bij. Vanaf het moment dat jij Jezus aanneemt als Heer komt de Heilige Geest in jou.

Ik wil je deze week uitdagen om meer met Hem op te trekken. Betrek de Heilige Geest bij je opvoeding. Bij de keuzes die je moet maken. Eigenlijk lijkt het op de hele dag door bidden:

“Heilige Geest, ik nodig U uit in mijn leven. Wilt U mij helpen bij…”

“Heilige Geest, help mij bij het omgaan met vermoeidheid. Ik merk dat ik boos word op mijn kinderen / man. Help mij rustig reageren.”

“Heilige Geest, deze keus is voor mij te groot. U moet iets doen. Wilt U mij de rust, de wijsheid en het inzicht geven om verder te komen?”

Soms merk je dat er een bepaalde rust over je komt. Soms vind je ineens de goede woorden. Soms gebeurt er even niets maar komt er later iets op je pad dat te maken heeft met waar je hulp bij nodig had. Soms ook niet. Er is geen gebruiksaanwijzing en wandelen met de Heilige Geest is zeker geen trucendoos. Maar je doet daarmee wel wat Jezus ons vraagt in de Bergrede. Zoek eerst het Koninkrijk van God, en de rest zal U gegeven worden.

Hij is met je, alle dagen. Mattëus 28:20

De Weekly Devotional bevat zeven korte dagelijkse overdenkingen. Als Mom Squad Member krijg je die elke week. Ook krijg je maandelijks een Squad e-Magazine, twee keer per jaar een tof verrassingspakket met o.a. het nieuwste #powerbook, korting op events en toegang tot onze online community waar moeders met elkaar connecten. Meer weten? Check het hieronder! Nu met tof welkomstpakket met de laatste twee #powerbooks en twee sets Mom’s Prayer Challenge.

Je zoekt een manier om dichter bij jezelf te leven? Om in verbinding te staan met God én je gezin? De Mom Squad Community helpt je! 

Als Mom Squad Community Member word je gestimuleerd stil te staan bij de onderwerpen geloof, relatie, balans en opvoeden. Je leert daarin keuzes maken die echt bij jouzelf en bij je gezinssituatie passen. En dat heeft effect op jou als moeder, vrouw en gezin! Want daardoor ben je meer in verbinding met jezelf, je gezin en bovenal met God.  

Lees hieronder meer informatie en de voorwaarden van het membership.

Wissen

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.