Dit fragment komt uit de Paastafelverhalen die we hebben ontwikkeld. Deze bijzondere dag stellen we het verhaal en de bijhorende opdracht gratis beschikbaar. Als het weer het toelaat, ga er dan lekker op uit!

Lees Lucas 24:50-56

Paastafelverhaal

Stille Zaterdag. De dag na de dood van Jezus. Een heleboel mensen waren heel verdrietig. Veel mensen snappen niet zo goed waarom dit moest gebeuren. Zaterdag is de Sabbatsdag, de rustdag. Ik kan me voorstellen dat het heel stil is geweest in de straten van Jeruzalem.

En Jezus lag dood in het graf. Het kruis is leeg. De mensen hadden nog geen idee van wat er zou komen. Wat nu? De dag tussen de dood en de opstanding was misschien wel de leegste ooit.

De vraag “Wat nu?” maakt ons misschien zelfs vandaag nog stil. Om dit gevoel uit te drukken, zijn op deze dag in veel kerken de altaars leeggeruimd, staan er geen bloemen en luiden er geen klokken. Het is daardoor echt stiller dan ooit.

Maar toch wil ik je vandaag uitdagen om niet helemaal stil te zijn en het gesprek aan te gaan. Want misschien is deze stille zaterdag wel kleurrijker dan je denkt, achteraf gezien.

Ga vandaag maar eens samen naar buiten. Maak een stiltewandeling (zover dat gaat met kinderen) en kijk eens goed om je heen. Kijk naar de takken in de bomen, het gras op het veld en de struiken. Wat zie je daar gebeuren, in de stilte?

Klik hier voor de volledige gratis versie inclusief verwerkingsvragen en frutselopdracht.

Wil je de Paastafelverhalen met bijhorende posters alsnog als download bestellen? Je vindt ze in de shop.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.