“Ik vind het niet meer leuk”, zeg ik tegen mijn man.
“Wat niet?”
“Nou, Power to the Mama’s. Dat het altijd zoveel vrije tijd kost. En ik voor mijn gevoel thuis altijd aan het werk ben.”

Het is een woensdagavond in juni, 23.15u. Ik zit naast mijn man op de bank met mijn laptop op schoot en ben nog aan het werk voor Power to the Mama’s. Zoals bijna elke avond.

“Dan moet je daar wat aan doen”, antwoordt hij.
“Maar wat dan?”, vraag ik.

“Ik denk dat ik er mee ga stoppen. Het kost gewoon te veel tijd en ik moet er te veel naast blijven doen om alles te kunnen betalen”.
“Is dat wat je wilt?”, vraagt hij.

“Nee, natuurlijk niet. Er is nog zoveel te doen voor moeders. En ik wil zo graag ook verder met de plannen voor gezinnen. Maar dit kan ik niet meer. Niet lang in ieder geval.”

Het werd me allemaal te veel.

Power to the Mama’s, ernaast ander werk doen om genoeg inkomsten te hebben, mijn gezin, elke avond werken. Ik beleefde er weinig lol meer aan.

“Nou, dan stop je er toch gewoon mee?”

Ja, dat is een logische gedachte. Maar elke keer als ik in gebed ga en God vraag of Power to the Mama’s nog steeds Zijn plan is voor mij, laat Hij meer groei, meer ontmoetingen en meer mensen zien die willen meebouwen aan het platform. Met daarbij wel steeds de boodschap: ‘Je hoeft van mij niet zo hard te werken’.

Lekker dan. God laat alleen maar groei zien en zegt dat ik niet zo hard hoef te werken. Maar hoe dan?

Die vraag bleef, totdat ik vlak voor mijn vakantie langs Newday Offices in Amersfoort Noord fietste. De ambiance van het (bleek later) werkcafé greep mijn aandacht en in mijn hart voelde ik een lichte aansporing: ga daar maar eens kijken. De dag voor mijn vakantie ging ik kijken en werd ik verliefd op de werkplek en de ontmoetingsruimtes.

Die verliefdheid werd snel getemd door de huur die je voor een jaar moet vastleggen. Maar ergens was er een vuurtje aangestoken en wist ik dat deze ruimte letterlijk en figuurlijk nodig is om verder te gaan. Want die ruimte zorgt voor scheiding van werk en privé (geen zorgen, de stories blijven), voor het verhuizen van alle webshopspullen uit mijn huis wat letterlijk zorgt voor ruimte thuis. Het geeft ook ruimte voor professionalisering. En… belangrijker nog, het geeft ruimte voor het ontwikkelen van een Power to the Mama’s Home Base waar we door activiteiten die we daar gaan houden samen kunnen groeien in geloof.

“Klinkt als een makkelijke keus Daniëlle!”

Zou je denken hè, maar zo makkelijk is het niet. Focus op Power to the Mama’s en minder werken, betekent dus ook minder externe betaalde klussen. En daar betaalde ik tot nu toe wel de rekeningen van, ook deels voor Power to the Mama’s. Dus tja. En nu?

“Hmm… misschien moet je er dan nog even over nadenken?”

Haha, ja. Dat heb ik ook gedaan. Zeven hele weken heb ik getwijfeld over wel of niet die werkruimte nemen. Al maanden over stoppen of volledige focus en doorgaan. Elke keer als stoppen verstandelijk het beste leek, kreeg ik uit onverwachte hoek een berichtje van een moeder die zich zo gedragen voelde door blog X. Of een berichtje van een jonge moeder die zich zo gesterkt voelde door het Kraamjournal. Of herinnerde God mij aan een idee voor gezinnen. Maar de mail waarin een moeder schreef dat ze door Power to the Mama’s God weer heeft teruggevonden gaf voor mij een paar weken geleden de doorslag.

Ik ga die werkplek huren en volledig richten op Power to the Mama’s!

“Yay! Gefeliciteerd! Maar hoe ga je dat financieel doen dan?”

Ik heb nog geen idee hoe het precies gaat zijn. Gelukkig is de Mom Squad in ontwikkeling. Al ruim 230 moeders hebben een Mom Squad Membership waarmee ze Power to the Mama’s ondersteunen. In ruil daarvoor krijgen ze een heleboel tofs. Maar er zijn nog lang niet genoeg members. Wel komen er een paar leuke samenwerkingen aan. En ik blijf een paar uur per week externe dingen doen, gewoon omdat ik het leuk vind. Zeker weet ik dat ik niet meer dan 28u per week wil werken. Ik geloof echt dat we samen mogen bouwen aan dit platform, zodat wij jullie kunnen blijven helpen groeien in geloof en kunnen bemoedigen als moeder.

De onderstaande bijbeltekst heeft mij geholpen mijn angst voor tekort te laten varen:

‘Want wij zijn hier maar voor een ogenblik, als vreemdelingen en mensen die op doorreis zijn, net zoals onze voorouders waren. Onze dagen op aarde zijn als een schaduw die snel verdwijnt, we hebben geen zekerheid. O Here, onze God, al deze gaven die wij bijeen hebben gebracht om een huis voor uw heilige naam te bouwen, komen van U. Het is allemaal van U!’ 1 Kronieken 29:15-16 HTB

We hebben geen zekerheid. Behalve dat ik de gave die ik heb wil inzetten voor het bouwen van Zijn huis. En dat ik dat niet alleen hoef te doen of op eigen kracht hoef te verdienen door nog meer werk te doen. Ik hoef zelf niet zó hard te werken, we kunnen het ook samen doen.

“Oh bah, het wordt nu toch niet zo’n commercieel mamablog he?”

Zeker weten niet. Dat nooit. Samenwerkingen met organisaties en bedrijven die echt iets te bieden hebben aan de doelgroep krijgen af en toe ruimte, maar niet elke nieuwe nagellak of merk billendoekjes. En er komen ook geen flipperkast banners op de website.

“Super dapper. Wat heb je nu nodig?”

Ik daag je uit na te denken over of jij iets kunt betekenen. Wil je Mom Squad Member worden? Tof! Dat kan tot en met 31 december met ruim €20,- korting. Check voor meer info en aanmelden de memberspagina. Wil je de huur en inrichting van ons kantoor sponsoren? Lees dan hieronder even verder. Maar ook bidden voor Power to the Mama’s en heel simpel via de mail setjes flyers aanvragen om uit te delen kan van grote betekenis zijn.

Samen bouwen we meer dan alleen. Bouw jij met ons mee?

We gaan er wel komen, daar ben ik nu wel van overtuigd. Dankjewel voor jullie vertrouwen in ons platform tot nu toe. Toen ik ruim drie jaar geleden begon met schrijven tijdens de bijna burn-out na de bevalling van zoon twee, had ik nooit gedacht dat ik dit bericht nu zou schrijven. Als ik wist hoe groot dit zou worden, was ik er denk ik niet eens aan begonnen. Maar God heeft dit op mijn leven gelegd, en Hem wil ik volgen. Aan Hem alle eer!

Ik kijk in ieder geval uit naar avondjes op de bank met mijn man omdat we een filmpje kijken. Wat een rust zal deze stap geven!

Doneren

Wil je geen member worden maar wel financieel bijdragen? Via onderstaand formulier kun je een donatie doen. Hoeveel mag je zelf weten. Leuk om te weten: als je €30,- of meer geeft, krijg je eind november een gesigneerd #powerbook (we nemen via je mailadres even contact op over je NAW-gegevens). En als je €100,- of meer geeft, word je begin volgend jaar uitgenodigd voor een netwerkborrel in onze Power to the Mama’s Home Base.

Foto header: Ditta van Gent fotografie 

Naam

E-mailadres*

Project*

Bericht

Bedrag €* 

Benieuwd naar hoe de Home Base eruit ziet? Dat deel ik zondag in de Updates! Schrijf je ervoor in via deze link.  

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.