Gebedsmaatjes, wel eens van gehoord? Ik heb er sinds kort eentje. En dat bevalt echt heel goed! 

Bij ons in de gemeente heb je kringen; een kleine groep gemeenteleden die regelmatig bij elkaar komt, een gezellige tijd heeft en met elkaar dieper ingaat op Bijbelse en persoonlijke vraagstukken. Veel leden van onze kring hebben ook een gebedsmaatje. Iemand waarmee regelmatig afgesproken wordt om samen mee te bidden over de dingen die spelen. Het heeft mijn inziens dan ook iets extra moois om met iemand te mogen bidden. Ook bidt het gebedsmaatje voor je in zijn of haar eigen tijd.

Mijn zoektocht
Al een tijdje dacht ik na over of ik een gebedsmaatje zou willen. Op onze kring was (dacht ik) iedereen voorzien en ik wilde niet zomaar iemand vragen. Juist omdat de te bespreken onderwerpen persoonlijk (kunnen) zijn, is het belangrijk dat ik echt een klik voel met iemand. En een vertrouwd gevoel is ook belangrijk. 

Ergens wist ik: God geeft me de juiste persoon op het juiste moment. En dat moment kwam een paar maanden geleden 🙂

Juist die ene persoon uit onze kring (waarvan ik dacht dat ze al een gebedsmaatje had) kreeg het tijdens een dienst waarin ik moest zingen op haar hart mij te vragen. Ik was verbaasd, want ze was wel eens door m’n hoofd gegaan maar ik dacht dat ze al “bezet” was. Zo zie je maar, aannames kun je maar beter niet doen. 😉

Nu zijn we gebedsmaatjes. En het is echt een match made in heaven. Zo fijn om met iemand te kunnen delen, te mogen luisteren naar een ander en te mogen bidden voor een ander! En nog fijner is te weten dat iemand op de hoogte is van je gebedspunten en mee bidt. Ik kan het iedereen aanraden!

Zijn jullie bekend met gebedsmaatjes? Misschien leuk om deze challenge samen met je gebedsmaatje te doen of om een gebedsmaatje te zoeken voor de komende 30 dagen!

N.B. Bij ons is het zo dat het gebedsmaatje van hetzelfde geslacht is als jij, omdat er vaak ook hele persoonlijke dingen aan bod komen die je ons inziens het beste met iemand van hetzelfde geslacht kunt delen.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.