WEEKLY DEVOTIONAL WEEK 6

Lees Ruth 1:16-19

Maar Ruth antwoordde: “Vraag me alsjeblieft niet om je in de steek te laten. Want waar jij heen gaat, zal ik heen gaan. En waar jij zal slapen, zal ik slapen. Jouw volk is mijn volk en jouw God is mijn God. Waar jij sterft, zal ik sterven en daar zal ik begraven worden. Ik zweer bij de Heer dat alleen de dood ons zal kunnen scheiden.” Naomi zag dat Ruth vastbesloten was om met haar mee te gaan. Daarom hield ze erover op. Samen reisden ze verder naar Betlehem.

Ruth is vastbesloten om mee te gaan. Ik heb verschillende vertalingen gelezen van deze tekst, en in elke klinkt een stuk eigengereidheid door. Ik hou daar wel van, vrouwen die durven uit te komen voor wat zij denken dat goed is. Maar het kan soms ook best een gok lijken. Want, hoe weet je zo zeker welke kant je op moet gaan? Zeker als je kunt zien wat je achterlaat?

Ruth is in dit verhaal heel duidelijk. Ze gaat mee met Naomi, wat er ook gebeurt. En ze zegt zelfs “jouw God is mijn God”! 

Als we moeder worden, veranderen vriendschappen vaak ook. Dat is soms verdrietig. Het moederschap biedt ook weer kansen voor nieuwe contacten. En soms zit daar zomaar iemand tussen die een stuk met je kan meewandelen in jouw geloofsreis.

Reflectie:
Ben jij weleens zo duidelijk geweest over een keuze?
Hoe zit dat met je geloof, is God ook echt jouw God?
Durf jij God te volgen, ook al laat Hij niet heel duidelijk zien waar naartoe?
Heb jij weleens iemand op jouw pad gekregen die met jouw meereist?

Gebed:
Dank God voor wie Hij is en dat Hij soms mensen op onze weg zet die met ons mee reizen. Verlang jij naar een metgezel? Bid ervoor. Vertel God wat je nodig hebt en vraag een zegen over jouw vriendschappen nu je leven als moeder is veranderd.

 

 

Meer van dit soort overdenkingen? Als Mom Squad Community member krijg je elke week kleine, korte stukjes voor elke dag. Ook krijg je e-Magazines, korting op coaching en masterclasses én twee keer per jaar het #powerbook cadeau. Je krijgt toegang tot onze besloten community waar je met anderen kunt connecten. Ook krijg je het Dank &Gebedsboek als welkomstgeschenk. Genoeg reden om member te worden toch? Klik hier voor meer info en aanmelden!

Onderdeel uit de Weekly Devotional 

Vandaag luisteren we een mooi lied. Het is een heel fijn rustig nummer, waar je heel goed je dag mee kunt beginnen in aanbidding. Mijn gebed is dat God je door dit lied laat zien hoeveel Hij van je houdt en dat je op de plek bent waar jij hoort. Dat je goed bent zoals je bent.

Richt je hart op Hem en spreek je dankbaarheid en liefde uit naar God, maar luister ook naar de tekst en laat die op je inwerken.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.