3 Reacties

 • Tinie 23 oktober 2019 at 13:44 Beantwoorden

  Ik verbaas me een beetje over deze column. Toen mijn kinderen klein waren zorgde mijn man zeer regelmatig voor ze en wij hebben er nooit aan gedácht om mij zorg en zijn zorg te vergelijken. Waren wij dan zo vooruitstrevend of zo naïef?

  • swanine 24 oktober 2019 at 10:54 Beantwoorden

   Vooruitstrevend wellicht? Want ik ontdekte pas van de week dat mijn eigen vader bijna geen luiers heeft verschoond en er vroeger s nachts praktisch nooit eruit ging. Terwijl ik uit een gezin van 4 kinderen kom (nu allen rond de 30). En hoe ik het ontdekte? Omdat oma liever haar jongste kleinzoon niet te logeren heeft, omdat alles op haar schouders terecht komt.
   En luiers verschonen draait mijn man zn hand niet voor om, net als een hele dag voor de kids zorgen. Maar zonder mijn commentaar, dat vergt vooral voor mij veel oefening. Terwijl hij het eigenlijk heel leuk en goed (en ja: anders) doet.

 • Maria 24 oktober 2019 at 08:01 Beantwoorden

  Wij hebben de zorg voor onze drie kinderen thuis 50-50 verdeeld en werken allebei evenveel / weinig (3,5 dag). Ik ben me ervan bewust dat dat niet bij iedere werkgever kan, maar voor ons is dit heel normaal.
  Ik merk dat ik, vooral in Christelijk Nederland, vaak verbaasde reacties ontvang dat ik ‘zoveel’ werk. Gelukkig heb ik een man die (vind ik) gewoon vader is en ook de zorgtaken kan vervullen, net zo goed, of beter dan ik.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *