Veel van jullie zijn nu waarschijnlijk op pad naar een rommelmarkt of zitten heel dapper zelf op een kleedje spulletjes te verkopen op deze koude Koningsdag. Maar hé, het is feest! Want onze Koning Willem Alexander is jarig! En dat mogen we best vieren. Maar hoe leg je nou uit dat we vandaag een feestje vieren voor deze koning en elke dag mogen vieren dat we Koning Jezus hebben?

Koningsdag viert de verjaardag van de koning van ons land. Dat weten we allemaal wel. En of je nou vindt dat het koningshuis allemaal onzin is of dat je juist super blij bent met onze monarchie, alles is goed. Met Koningsdag vieren we in mijn optiek met elkaar feest omdat we trots zijn op ons land. Elk jaar zijn er weer de meest prachtige en gezellige tradititiegetrouwe activiteiten. Koningsnacht is in veel plaatsen een feest, in elk dorp of elke stad is er van alles te doen, oer Hollandse tradities en spelen worden kostelijk gespeeld en waar ter wereld vind je nog meer vanaf 5.30u al een kleedjesmarkt?

We hebben een land vol mooie tradities, waarden en normen. Met elkaar en voor elkaar. En ook al kan het op veel punten nog beter, met Koningsdag voel je die verbondenheid en de rijke historie van Nederland door alles heen. Dat vieren we vandaag, omdat Koning WA ons boegbeeld is en in theorie aan het hoofd staat van ons land. En iedere andere dag, zeker ook vandaag, vieren we dat Koning Jezus Koning is van ons hart en van de hele wereld. Hij staat écht aan het hoofd, boven ieder ander. Makkelijk uit te leggen toch?

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.