Vandaag is het vaderdag. En omdat je waarschijnlijk helemaal niet houdt van in de belangstelling staan en het commerciĆ«le karakter van vaderdag ‘echt niet jouw ding’ is, houden we het kort. šŸ™‚Ā 

Vader zijn doe je niet even tussen neus en lippen door. Dat heb je waarschijnlijk wel ervaren. Het vraagt tijd (want baby’s en kleine kinderen hebben andere schema’s en planningen dan jij, maar verslinden ook uren van jouw nachtrust), geduld (want gelukkig snap jij dat je peuter natuurlijk altijd net die andere kleur sokken aan wil), toewijding (je vindt het helemaal niet erg om hetzelfde rondje met die auto voor de tweehonderdvijfentwintigste keer nog eens te rijden over het geĆÆmproviseerde raceparcours), inzicht (jij snapt gelijk dat de ene “uh” van je dreumes appel betekent en de andere “uh” drinken), wijsheid (hoe kunĀ je anders weten dat het echt dom was om die blauwe beker te pakken?), handigheid (je krioelende baby in omgekeerde volgorde aankleden kun jij zonder blikken of blozen), flexibiliteit (gemaakte plannen kun jij inmiddels zonder meer omgooien, omdat je kleintje toch wel dat slaapje ineens nodig heeft) en liefde. Heel veel liefde (en wat ben jij er goed in om dat aan je kinderen te geven ā˜ŗ).

OkƩ. Misschien is bovenstaande opsomming niet helemaal zoals het echt is. Maar veel dingen herken je vast. Weet je? Papa zijn is net zo belangrijk als mama zijn. We hebben allebei een grote taak en onze kinderen willen op ons kunnen bouwen. Is dat niet bijzonder?

Vaderdag is ooit in het leven geroepen door een zekere mevrouw Sonora Smart Dodd die haarĀ vader wilde eren. Hij was weduwe geworden nadat zijn vrouw in het kraambed was gestorven toen zij was bevallen van hun zesde kind. Ze hoorde een preek over Moederdag (wat toen in 1910 nog nieuw was) en na overleg met de dominees was een aantal weken daarna Vaderdag geboren.

Vaderdag is dus in het leven geroepen om jullie te eren. En dit blog mag je zien als een ode aan jou als vader. Omdat je er elke keer weer bent. Omdat je je stinkende best doet. Omdat je van je kinderen houdt. Rianne, schrijfster voor PTTM, zei heel mooi: “Ik zou niet zo’n goede moeder kunnen zijn als ik mijn man niet had. Hoe hij als vader is, is echt fantastisch. Hoe hij zorgt en verzorgt, dingen oppakt, met de kinderen is. Ik vind het echt geweldig.” Dat is toch een mooi compliment voor de vader van haar kinderen?

In de Bijbel lees je ook dat je je vader en moeder moet eren (Exodus 20:21). Maar andersom zie je ook gebeuren. In 2 TimotheĆ¼s zie je dat Paulus zijn leerling TimotheĆ¼s eert met mooie woorden en complimenten (hij noemt hem zelfs zijn zoon). Hij bemoedigt hem sterk te zijn in Jezus. Hij spreekt lof over zijn levenshouding. Maar hij schrijft op een gegeven moment ook in 2 Tim.3:14:Ā Maar jij, TimotheĆ¼s, houd vast aan wat je hebt geleerd. Vergeet nooit van wĆ­e je het hebt geleerd.

Je mag als vader (ook als je niet de biologische vader bent!) van betekenis zijn voor je kinderen. Een voorbeeld zijn, een vriend, een leraar en vooral ook een leider. Jullie zijn Power Papa’s die van waarde zijn voor onze kinderen. Dankjewel dat jullie dat willen zijn. Onze bemoediging is: kijk naar Hem. God zal jullie de wijsheid, kracht en inzichten geven die nodig zijn. Want:

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing.Ā 2 TimotheĆ¼s 1:7

Dat is jouw en onze waarheid en daar mogen we op vertrouwen. Zijn Power voor ons. En dat is het beste cadeau wat wij van onze Vader mogen ontvangen en doorgeven op Vaderdag! Pak het aan en houdt het vast.

We zijn ons ervan bewust dat niet elke volger van PTTMĀ Vaderdag op deze manier beleeft vanwege een gebroken gezin, het moeten missen van een vader of door andere verdrietige omstandigheden. Het is niet onze bedoeling jullie te kwetsen. EenĀ aantal van ons kent persoonlijk de andere kant maar al te goed…

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd!Ā Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres.Ā 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.