Twee weken geleden was het zover. Ik kreeg een kleur- en style advies van Hanneke Develing, van Mooi! Kleur,- stijl,- en kledingsadvies. Super cool! Want qua kleding doe ik altijd maar wat en aangezien de mode mij altijd te snel gaat, loop ik altijd achter. Daarbij houd ik helemaal niet van shoppen, vind het al gauw te veel geld allemaal en weet nooit wat ik moet kopen. Maar vanaf nu komt daar verandering in. 

‘Leg je een stapeltje kleding klaar waar je je zeker in voelt en waar je over twijfelt?’, lees ik een paar dagen voordat Hanneke komt in een mailtje. Gelukkig stuurde ze mij deze reminder. De meeste ‘fijne, zekere’ kleding zat namelijk in de wasmand en was nog niet schoon. En terwijl ik mijn kast open deed om te kijken wat er nog allemaal in lag, bedacht ik mij dat shoppen echt wel nodig is. Na de zwangerschappen ben ik best wat kilo’s kwijtgeraakt en omdat ik nog altijd verwacht dat ze ineens terugkomen, draag ik al ruim een jaar te grote kleding. Bespaart een hoop geld, dat dan weer wel.

Uiteindelijk lukt het me om een stapeltje kleding te kiezen dat ik graag draag en een stapeltje waar ik over twijfel. Op de stapel “zeker” liggen spijkerbroeken, truien, een bloesje en shirts. Lekker makkelijk, kidsproof en casual. Alles is een beetje in dezelfde kleuren blauw/grijs, met uitzondering van het bloesje, die is roze geruit. Op de stapel “twijfel” ligt een jurkje, een tuniek en een blauw shirt.

Als Hanneke binnenkomt en haar spullen klaarzet, gaan we aan de slag. “Ik ben dit werk gaan doen omdat ik het idee had dat God mij wil gebruiken om vrouwen hun schoonheid te laten zien. Iedere vrouw is mooi! En iedere vrouw heeft eigenschappen die door kleding meer naar voren mogen komen. Denk bijvoorbeeld aan creativiteit. Ook is het handig om te weten in welke levensfase je zit. Een vrouw met kleine kinderen strakke rokken met hoge hakken als basisoutfit adviseren is natuurlijk niet handig. Ik begin daarom altijd met een persoonlijk gesprek, om erachter te komen wie je bent. Als ik weet wat je belangrijk vindt, wat voor werk je doet, wat je mooi vindt of welke eigenschappen je belangrijk vindt, dan kan ik je een beter advies geven,” legt Hanneke uit. Het klinkt logisch en we praten over verschillende dingen. Kenmerken die naar voren komen zijn: creativiteit, kleine kinderen, lesgeven, niet te tuttig. Vervolgens gaan we door de stapels kleding heen. Het meeste is te groot, geef ik gelijk eerlijk toe. Dat zorgt soms voor een vervelend gevoel, maar het is nog niet zo erg dat het lelijk is, voeg ik eraan toe. Terwijl ik de kledingstukken omhoog houd, kijkt Hanneke goed naar het geheel.”Het valt me op dat je veel dezelfde kleuren gebruikt,” zegt ze. “Lekker veilig,” antwoord ik. Ik ben niet zo van de felle kleuren en uitschieters omdat ik gewoon niet weet wat mij wel of niet staat. Dus kies ik voor blauw, donkerblauw, grijs, taupe en wit. Soms met een printje. In de zomer durf ik nog wel wat frissere of fellere kleurtjes te kiezen, maar meestal is het veilig. “Jammer,” zegt Hanneke, “want je kan door het contrast met je haar en je huid heel veel kleur hebben. Nu komt je creativiteit bijvoorbeeld niet terug in wat je draagt. Het laat je juist een beetje onzeker overkomen.” Hmm… niet wat ik wil horen natuurlijk. 😉

Na de kledingcheck gaan we naar de spiegel. Ik mag er voor gaan zitten en Hanneke laat met allerlei kleuren zien wat het met m’n gezicht en uitstraling doet. Hoe meer kleuren ze pakt, hoe meer ik besef dat de meeste kleuren die ik kies (de veilige kleuren in mijn ogen), mij juist niet uit de verf laten komen. Ze maken me mat en vlakken veel af. Terwijl de wat diepere en heldere kleuren me veel meer pit geven. Conclusie van de kleurcheck is dat ik best wat fellere en diepere kleuren kan hebben. Een warme tint past ook mooi bij mij.

Als de kleuren duidelijk zijn, gaan we verder met de vorm. Hanneke voert een soort bodycheck uit waarbij wordt gekeken naar de vorm van mijn gezicht, sleutelbenen, schouders, bovenlijf, heupen en benen. “Want appels en peren zijn we gewoon niet,” grapt ze. Per deel wordt gekeken wat voor vormen/stylen kleding het mooiste zouden zijn. Op die manier krijg ik een heel goed beeld van wat mij wel of niet mooi zou staan.

Hanneke noteert alle kleuren en vormen in een notitieboekje dat ze speciaal voor dit advies achterlaat bij degene die wordt gestyled. Ook laat ze een aantal moodboards zien van stylen die er zijn en geeft ze advies over wat zou passen bij mij. De natural look, gamine en creatieve stijl kiezen we ervan uit. Ik denk een mooie uitkomst, zeker als het gecombineerd wordt. Natural met wat stoers van het gamine en kleurrijke, creatieve touches.

Het notitieboekje wordt aangevuld met afbeeldingen van de moodboards die we hebben uitgekozen. Zo heb ik een super mooi naslagwerk met kleuren, vormen en stijlen dat ik kan gebruiken tijdens het shoppen. Dat shoppen is wel nodig, hebben we besloten. Ik besluit de volgende dag m’n kast uit te mesten en alles wat ik niet meer vind kunnen eruit te halen. Ook de kleding die écht te groot is haal ik eruit. En nee, er blijft niet veel over.

Tijd voor een paar setjes die makkelijk zitten en kidsproof zijn en daarnaast een paar setjes voor een feestje, een lezing of een leuk uitje. Met kleuren die mijn persoonlijkheid meer laten zien. Die lezing en het feestje komt er al gauw aan. Nu móet ik binnenkort wel een moment plannen om te gaan shoppen. Ik kijk er nog steeds een beetje tegenop maar ben wel benieuwd naar de uitkomst. Kom je het resultaat checken tijdens het MAMA event op 12 mei? 😉

Heb jij nou ook behoefte aan zo’n tof advies van Hanneke? Houd dan morgen Facebook in de gaten want er komt een mooie weggeefactie! 🙂

 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.