7 U heeft gezien hoe ik heb rondgezworven.
U bewaart al mijn tranen in een kruik.
Hun aantal heeft U opgeschreven in uw boek.
10 Als ik U om hulp roep, slaan mijn vijanden op de vlucht.
Want ik weet zeker dat U voor mij zorgt.
Psalm 56:9-10

Weet je wat ik zo mooi vind aan deze tekst? Hoe hij begint. Hij begint met U heeft gezien hoe ik heb rondgezworven. Niks geen mooie, perfecte plaatjes. Hij heeft rondgezworven en het zwaar gehad. En ondanks alles, ondanks alle tranen, weet deze psalmist zeker dat God voor hem zorgt. Is dat niet bizar?

Ik lees niet super vaak de Psalmen. Maar als ik het doe, word ik er zo door geïnspireerd en opgebouwd. Je leest de struggles van nu in andere woorden, maar het zijn wel eerlijke woorden. Rauwe emoties worden er weergegeven en tegelijk proef je er altijd vertrouwen en hoop. Ik vind het knap.

Want ik weet zeker dat U voor mij zorgt. Ik weet het echt zeker. Maar het rotsvaste vertrouwen houden is in sommige situaties knap lastig. Hoe zit dat bij jou?

Deze korte overdenking is een van de veertien overdenkingen uit het Dank & Gebedsboek © Power to the Mama’s // Daniëlle Koudijs en is autersrechterlijk beschermd. Kopiëren, opnieuw publiceren etc. van deze tekst is niet toegestaan. 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.