‘Wat er ook gebeurt, ik vertrouw op Hem’

In februari 2020 ben ik als ambassadeur van World Vision in Oeganda. Ik zie een meisje zitten op de schoot van haar moeder. Haar jurkje bolt iets ten hoogte van haar maag. Als ze van de schoot afspringt, schuift haar jurkje omhoog en zie ik een grote uitstulping op haar buik. Ik vraag me af wat dat is.

Het beeld laat me niet los en even later vraag ik of de moeder en het meisje met me willen praten.  Samen met de vertaler gaan we in gesprek. De uitstulping op haar buik blijkt een aangeboren afwijking te zijn. We krijgen niet helemaal helder wat de medische term is, maar het lijkt in mijn ogen op een aandoening waarbij je ingewanden niet op de goede plek in je buik zitten en naar buiten kunnen groeien. Iets wat grote gevolgen kan hebben en medisch niet zomaar op te lossen is.

Doordat het meisje in beeld is bij World Vision, heeft deze moeder de mogelijkheid om met haar naar een arts te gaan. In Oeganda doen ze alles wat mogelijk is om het meisje te helpen. Hoe is dat voor haar moeder? Ik vraag haar of zij zich zorgen maakt om de toekomst van haar dochter. Haar antwoord verbaast me. “Nee, want ik weet dat zij in Gods handen is en dat Hij haar zal helpen. Wat er ook gebeurt. Ik vertrouw op Hem.” Wauw. Ze blaast me omver met haar geloof. Tot slot bidden we nog voor bescherming en genezing.

Onvoorwaardelijk vertrouwen

In Nederland hebben we de beste medische zorg onder handbereik. We vertrouwen op ‘wereldse’ zaken en vinden het vaak moeilijk als dingen niet gaan zoals wij zelf willen. Door het gesprek met deze moeder in Oeganda, krijg ik een les in je leven in Gods hand leggen. Ik leerde hoe mooi het is als je onvoorwaardelijk kunt vertrouwen. Ik zag een gelukkige moeder en een heel blij, levendig meisje dat speelt, zingt en danst.

Daar kunnen wij wat van leren

Ik had het voorrecht om met eigen ogen de impact van kindsponsoring te zien. Die impact kan jij ook maken, door een kind te sponsoren . Naast dat je een kind helpt, krijgen jij en je kinderen door brieven van je sponsorkind een inkijkje in de leefwereld van je sponsorkind. Samen leer je nieuwe dingen over armoede, ongelijkheid en veerkracht. Maar dat niet alleen. Je geeft het sponsorkind de mogelijkheid naar school te gaan, medische zorg en ondersteuning te krijgen.

Je geeft een sponsorkind de mogelijkheid te leren dat het geliefd is en dat het ondanks zijn situatie, nooit wordt losgelaten door God.

Wil jij deze mogelijkheid ook geven aan een sponsorkind?
Wil jij een moeder in een ontwikkelingsland bemoedigen door het sponsoren van haar kind?
Meld je via onderstaande knop aan. Via die link aangemeld? Dan krijg je van mij een gesigneerd Dank & Gebedsboek toegestuurd!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.