Wat een heerlijke Hemelvaartsdag hadden we. De zomer was die dag en de dagen erna even in Nederland. Mijn man en ik waren vijf dagen vrij, en daar hebben we met ons gezin heerlijk van genoten. Toch gek, dat je op een rustig moment ineens doorhebt hoe belangrijk het is om die rust regelmatig in te bouwen. Kwaliteit-tijd (kwalitijd) met elkaar. 

Met een volgepakte auto vertrokken we 24 mei naar Zelhem. Bestemming: Christelijk vakantiepark De Betteld. We waren die dag vier jaar getrouwd en vonden het een goed moment om te profiteren van het Hemelvaart weekend dat achter deze fijne dag aankwam. De beste keuze, want het weer was heerlijk.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n kampeerder. In een tent kan ik niet slapen en het idee dat je ’s nachts met slippers en een zaklamp de donkere weg naar de toiletgebouwen zoekt vind ik altijd bij voorbaat al een slecht idee. Daarom is de caravan van mijn schoonouders een super fijne oplossing. Die staat daar gewoon standaard en is van alle gemakken voorzien. Iets meer behuizing dan alleen een tentzeil en voor de nachtelijke plasmomenten is er de ingebouwde wc. Plug and play dus. Helemaal top.

Het was ook echt super fijn. Ik hoefde helemaal niks, heb voor het eerst in tijden een paar dagen mijn laptop niet aangeraakt, kon samen met m’n man rustig genieten van een kop koffie en een goed glas wijn zonder in slaap te vallen of gestoord te worden en de kinderen vonden het heerlijk op de camping. Lekker buitenspelen, samen met ons een beetje struinen over de camping en genieten op het strandje bij de zwemvijver.

Het grappige is dat omdat we niets hoefden, er ook eindelijk weer ruimte was voor onszelf. Misschien herken je het wel, dat als je druk bent met van alles dat je dan ook sommige kleine dingen niet meer goed ziet. Zoals hoe je kindje reageert op iets nieuws. De verwondering die er veel vaker is dan je denkt. Door er even uit te zijn en verder niets te hoeven, kon ik het weer ‘echt’ bewust zien. Er van genieten zoals ik altijd zou willen. Mooie gesprekken met mijn man konden plaatsvinden omdat er ruimte en tijd voor was, opnieuw zag ik weer extra goed waarom ik verliefd op hem ben geworden en waarom ik nu alweer vier jaar met hem getrouwd ben. En ook zelf ben ik weer even extra in contact gekomen met mijn hart, met God en met mijn dromen en wensen.

Het effect van rust
Dat is denk ik het effect van rust. Dat je God weer kunt ervaren in alles. Dat je de dingen weer ziet en voelt zoals ze echt zijn. Creativiteit voelt borrelen. Kwaliteit-tijd is echt fijn en ik gun het iedereen. Natuurlijk hoef je daar niet perse voor te gaan kamperen of op vakantie te gaan. Ook op andere manieren kun je tijd voor jezelf en elkaar maken.

In augustus gaan we nog een weekje naar de caravan van mijn schoonouders op De Betteld. Weer lekker een week genieten van de rust, ruimte en de natuur. In de zomer zijn er regelmatig bijbelstudies, worship en andere momenten waarop je geestelijk gevoed kunt worden. Super fijn voor als ik daar zin in heb. En anders blijf ik lekker bij de caravan zitten, met een kop koffie of thee.

Week 33 zitten wij er weer. En misschien wel samen met jou! Want in samenwerking met de Betteld mag ik een week lang gratis kamperen weggeven. Is dat niet super gaaf?! 🙂

Heb jij een kampeermiddel (tent, caravan, vouwwagen of camper) en zou je er in week 27, 28, 29, 32 of 33 graag een weekje met je gezin tussenuit willen? En beschik je over een eigen kampeermiddel? Reageer dan onder dit bericht of op Facebook! Volgende week vrijdag 9 juni wordt er rond 20u een gelukkige geloot. 

De weggeefactie betreft een week gratis kamperen voor een gezin. Er wordt dus geen kampeergeld gerekend. Voor het kamperen wordt wel een borg gevraagd. Deze krijg je uiteraard terug als je uitcheckt. Voor warm water heb je een kaart met tegoed nodig, deze kun je bij de receptie kopen. Verder is er gewoon stroom aanwezig bij de kampeerplaats. Camping de Betteld heeft allerlei super handige faciliteiten en biedt een mooi programma voor volwassenen, kinderen en tieners. Check hun website voor meer info.  Let op: Je dient je eigen kampeermiddel mee te nemen. Kosten voor eten en andere activiteiten zijn voor jezelf. 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.