8 Reacties

 • Magda 28 mei 2019 at 07:59 Beantwoorden

  Die zin.. geweldig❤️ Jij als moeder bent in jouw gezin populairder dan alle superhelden en prinsessen bij elkaar! Ga ik inlijsten denk ik Na periode van stress en drukte moeder en meewerkend met mijn man in de garage, is bovenstaande heel herkenbaar.. Pff zou er een boek over kunnen schrijven!

  • Daniëlle Koudijs 28 mei 2019 at 21:48 Beantwoorden

   Liefs!

 • Dorien 28 mei 2019 at 11:34 Beantwoorden

  Bedankt voor je bemoediging. Soms heb je het weer zo hard nodig om dit te horen: ik mag weer opstaan en God helpt me overeind. Helaas zal deze zware tijd bij ons geen fase zijn, of in elk geval een hele lange. We hebben 3 kinderen. Onze oudste zoon van 11 jaar is zeer ernstig meervoudig en verstandelijk beperkt. Volledig rolstoel en zorgafhankelijk, denkvermogen rond 1 jaar, ernstige epilepsie, sondevoeding, verstikkingsgevaar in taai slijm. Voor hem hebben we elke dag zorgverleners over de vloer en talloze hulpmiddelen in huis. Onze middelste dochter is 7 en slim, creatief en expressief. Zij heeft in ons bijzondere gezin haar aandacht ook zo hard nodig. Onze jongste dochter van 4 is ook meervoudig gehandicapt, kan niet lopen of praten, heeft hypoglykemie wat zeer goed in de gaten gehouden moet worden, praat in gebarentaal, wat we ook geleerd hebben en gaat naar de Mytylschool. Een pittig kind met moeilijk gedrag.
  Ik slaap al 11 jaar nooit een nacht door (zelfs als de kinderen alledrie uit logeren zijn word ik uit pure gewoonte nog wakker), ik verricht medische handelingen bij mijn kinderen die je echt geen moeder aan wil doen om dat bij je eigen kind te doen. Ik heb te maken met een instantie of 30 rondom ons gezin, 3 verschillende ziekenhuizen waar we met veel te grote regelmaat komen, zeker 200 professionals die iets met onze kinderen willen, een team van 15 zorgverleners in dienst met alle administratie erbij, een volledig uitgebouwd huis wat bijna op een revalidatie centrum lijkt en een volledig bedrijf is waarbij ik moet zorgen dat de juiste spullen aanwezig zijn (luiers, sondevoeding, medicijnen, spuiten, slangetjes etc.).
  God heeft onze deze kinderen en deze taak gegeven. Ik weet niet waarom en ik ben er soms heel erg verdrietig over. Straks in de hemel mag ik ook mijn kinderen zien dansen en zingen voor Jezus’ troon, daar houd ik me aan vast!
  Als je gezonde kinderen hebt, alsjeblieft, geniet daarvan! Het kan ook zo anders zijn.

  • Daniëlle Koudijs 28 mei 2019 at 21:47 Beantwoorden

   Poeh Dorien! Wat een heftige situatie schets je daar! En wat een kracht lees ik in jouw stukje. En ja, ik kan me heel goed voorstellen dat je er soms verdrietig over bent en zou willen dat het ‘maar’ een paar gebroken nachten waren omdat er tandjes doorkomen, of een serie peuterpuberbuien die weer over gaan.

   Ik bid je alle kracht toe, liefde en geduld, voorziening en alles wat meer nodig is. Liefs, Daniëlle

 • Tineke 28 mei 2019 at 19:36 Beantwoorden

  Precies raak. Mooi beschreven.

  • Daniëlle Koudijs 28 mei 2019 at 21:50 Beantwoorden

   Dankjewel!

 • M 28 mei 2019 at 21:42 Beantwoorden

  T mooiste is om te beseffen dat ‘they don’t quit on you, no matter what!’. Na bijna 5 jr weduwe zijn met 6,6,8 in huis een prachtige hoopvolle werkelijkheid! Ja! Hij koestert, Hij zorgt, elke dag met kracht voor die ene dag (en dat zonder cursus in t nu blijven te volgen ). Dankbaar!

  • Daniëlle Koudijs 28 mei 2019 at 21:51 Beantwoorden

   Bijzonder M! Wat mooi dat je het andersom ook merkt. Echt tof. Dank voor het delen. En veel zegen!

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *