“We bidden voor je!” is vaak wat je hoort als er in je leven iets gebeurt. Super fijn natuurlijk, ook om te weten dat er mensen om je heen staan in gebed. Ook al is een gebed over die situatie maar heel kort of klein, als ik voor iets bid is het omdat ik wil dat er iets verandert in die situatie. Maar soms snap ik niks van hoe het werkt in het geloof. Begrijp ik niet waarom sommige mensen zoveel op hun bordje moeten krijgen. Zeker niet als het gaat om ziekte. Al helemaal niet als het gaat om ziekte bij kinderen. Waarom wordt niet ieder gebed gewoon verhoord?

In mijn directe omgeving gebeurt er momenteel een hoop. In veel situaties is er pijn en verdriet. Zijn er vragen, maar (nog) geen antwoorden. Iets waar ik machteloos tegenover sta, want wat kan ik eraan doen? Soms voelt het alsof de omstandigheden mij met m’n rug tegen de muur plaatsen. Waarom wordt dat lieve kindje ondanks ons gebed niet genezen? Waarom verdwijnt die depressie niet, ondanks dat we bidden in Zijn naam? Waarom is die relatie nog steeds niet hersteld? En zo hebben jullie waarschijnlijk ook allemaal wel iets waar vragen over zijn.

De antwoorden op deze vragen heb ik niet. De oplossing evenmin. Het enige dat ik weet, is dat God ons niet loslaat. Dus ik blijf bidden. Voor genezing, herstel, doorbraak. Maar bovenal ook voor bescherming, liefde, kracht en wijsheid. Omdat ik geloof dat Hij wonderen kan doen en kracht geeft. 

Hij beschermt ons onder Zijn vleugels, waar we ook staan in het leven. Dat verandert -hoe frustrerend ook- misschien niet direct iets aan de situatie en het creëert misschien zelfs wel veel vragen. Maar wat ik wil blijven geloven, is dat Hij GOED is.

G O D  í s  G O E D

Hoe dan ook en wat dan ook. Hij helpt ons opstaan als de omstandigheden ons neerdrukken, van Hem komt de hulp als ons hart het niet meer weet. Hij is en geeft liefde door alles heen. Altijd.

En daarom wil ik blijven bidden. Blijf ik zingen over Zijn liefde. Blijf ik muziek maken omdat Hij goed is. Wil ik blijven schrijven omdat Hij het waard is. Want ondanks alles, wil ik dat het goed is.

“God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst” 

 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.