Be Beautiful and Brave. Dit wordt de vierde week dat we het erover gaan hebben. Mooi zijn hangt niet af van welke kleding je draagt, hoeveel make-up je op hebt of hoeveel jouw huis lijkt op een VT wonen magazine. Mooi zijn heeft alles te maken met weten wie je bent in Hem, tevreden zijn met hoe het nu is en daardoor schitteren. Je mooi kleden, opmaken of je huis mooi maken is dan een uiting van schoonheid van binnenuit, niet omdat het een vervelend gevoel compenseert. Misschien ligt het soms heel dichtbij elkaar, maar het is belangrijk om over na te denken. Het gaat niet om uw uiterlijk, maar om uw hart. Petrus wist dat ook en schreef het door God geïnspireerd op in de Bijbel. Maar het blijft soms lastig. En onze kinderen vinden dat regelmatig ook. Daarom deze week een paar stukjes over hoe we onze kinderen kunnen wapenen en kunnen bemoedigen. 

Kinderen leren van ons. Ze kopiëren ons bewust en onbewust. Daarom is het ook, hoe voor de hand liggend het ook klinkt, belangrijk dat je zelf werkt aan jouw eigen zelfbeeld en Godsbeeld. Ben je zelf onzeker over jezelf? Je kind zal dat zien. Excuses als dit wat direct overkomt maar, als je over je eigen lichaam, intelligentie, huis of leven onzekere, denigrerende of onaardige opmerkingen plaatst in hun bijzijn, dan leer je ze dus dat het oké is daar op die manier waarde aan te hechten. Om je dus afhankelijk te maken van iets anders dan Gods waardering. En waarschijnlijk zullen zij dat ook gaan doen bij zichzelf. 

Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is echt stap 1. Spreek de waarheid over jezelf uit. Dat je geliefd bent door Hem, gekroond bent als dochter van Hem. Dat God je mooi vindt en Jezus jou ziet als Zijn allermooiste bruid. Dat je schittert door Zijn licht dat op jou schijnt en dat je daardoor mag schitteren met alles wat Hij in je heeft gelegd. En leer deze waarheid aan je kinderen. Zeg het ze en leer het ze om zo over zichzelf te denken en het te zeggen. Natuurlijk heb je zelf verantwoordelijkheid over hoe gezond je leeft en mag je aandacht besteden aan je uiterlijk en een verzorgd huis. Maar weet waar de motivatie vandaan komt om dit te doen. Is het ontevredenheid en de compensatie ervan? Of is het juist tevredenheid en het vieren daarvan?

Zeg vandaag hardop: Be Beautiful and Brave! zoals op de gratis poster staat bij de dag van vandaag (dag 22). Maak er een gewoonte van met je kinderen hardop waarheid uit te spreken over jezelf. En ontdek samen met hen wat de Bijbel over jullie schrijft. Je bent wonderbaarlijk mooi gemaakt. Dank Hem daarvoor en wees moedig door met die zekerheid de wereld in te gaan! 

Fijne week! 

Foto: Heidi Bikker, van de ontspanner over het maken van die toffe boekenlegger!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.