“Zet je jouw kroon op vandaag?” staat er voor vandaag (vrijdag) op onze proclamatie- en inspiratiekalender. Zoals je de afgelopen dagen hebt kunnen lezen, heeft God ons schoonheid gegeven. We zijn perfect mooi gemaakt, Psalm 139:14 bewijst dat steeds weer. Door ons geloof in Hem zijn we schoongewassen en gereinigd van alles wat ons vuil maakt. Want dat we er soms zelf een potje van maken of door omstandigheden beschadigd zijn is helaas vaak aan de orde. De focus op de Waarheid gaat er dan gauw af en voor we het weten, geloven we in leugens en krijgt de vijand grip op ons hart. Niet wat God voor ons voor ogen heeft. 

Ezechiël 16 schetst een beeld van hoe mooi het voor Israël had kunnen zijn. Hij sloot een verbond met Israël, maakte het in orde. Maar in plaats van op God te vertrouwen en Hem alle eer te geven voor de verkregen schoonheid, gaf Israël haar tijd en aandacht aan anderen en aan afgoden. Het kan worden vergeleken met overspel, staat er vanaf vers 15 beschreven. Dat wat God had gedaan werd vergeten, lijkt het wel.

Op het moment dat wij Jezus aannemen als Heer van ons leven, bedekt Jezus ons met Zijn bloed, met Zijn liefde, met Zijn mantel. Hij kijkt naar ons als een Bruidegom die Zijn mooie bruid ziet. Hij wast ons, kleedt ons met waarheid, waardigheid, het fijnste linnen, zalft ons met geurige olie, doet een ketting om onze nek en zet een prachtige kroon op ons hoofd (zie vers 9 tot 12). Hij heeft ons mooi gemaakt. We zijn dochters van de Koning, en zo mogen we ons ook voelen, elke dag.

Weet dat als het even niet zo lekker loopt in je leven, dat er elke dag weer vergeving ís. Je hoeft het alleen maar te vragen en te ontvangen. Want zoals ook met Israël, heeft God een verbond gesloten met ons (lees vanaf vers 53 verder, ook de kantlijn). Jezus is voor jou gestorven en Zijn bloed reinigt nog steeds. Maak een keus, en zet daarom vandaag je kroon op. Laat Hem jouw kroon opzetten. Draag Zijn schoonheid uit. Be Beautiful and Brave en leef de Waarheid. Want dat verdien je als Zijn dochter, ook vandaag.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.