‘You will keep in perfect peace those whose minds are steadfast, because they trust in you.’ Isaiah 26:3 New International Version

Perfect peace… wat klinkt dat ontzettend mooi. Om heel eerlijk te zijn, best iets wat ik nu kan gebruiken. Op mijn werk komen de eindexamens eraan, wat altijd een bepaalde werkdruk met zich meebrengt. Voor Power to the Mama’s staan er ook een aantal nieuwe, leuke dingen te gebeuren. Maar ook dat, hoe leuk ook, brengt een bepaalde druk met zich mee. Godzijdank gaat het met onze jongste de afgelopen maand wat beter, maar ook zijn gezondheid is iets wat nog steeds aandacht vraagt (update: Helaas. Zaterdag, een dag nadat ik dit blog had geschreven en gepland, werd de arme stakker weer ziek). Alles bij elkaar opgeteld trekt dat toch best een wissel op mijn fysieke en mentale gesteldheid. En dat heeft helaas zijn weerslag op de omgang met mijn kinderen. Ik was afgelopen week niet de leukste, aardigste of liefste moeder voor mijn kinderen. Het huis waar wij wonen is een vredige plek, maar afgelopen week met iets te veel spanning. Iets waar ik niet trots op ben. Tijd voor actie dus. Tijd voor tijd met God.

Vertrouwen en loslaten 

Because they trust in you staat er aan het eind van het vers uit Jesaja. In het Nederlands staat er in de Basisbijbel dit:

U heeft het beloofd:U zal vrede geven aan de mensen die helemaal op U vertrouwen. Jesaja 26:3 

Vrede aan de mensen die helemaal op U vertrouwen. He-le-maal. Waarschijnlijk zit ‘m bij mij daar de crux. Ik ben een doener en mijn valkuil is te snel willen. Heb ik in alles helemaal op Hem vertrouwd de laatste tijd? Of heb ik me laten afleiden door andere dingen of mensen, en ben ik voorbij gegaan aan wat Hij allang in mijn hart heeft gefluisterd? I think I did…

Peace I leave with you; my peace I give you. I do not give to you as the world gives. Do not let your hearts be troubled and do not be afraid. John 14:27 New International Version

In het Nederlands staat er dit; Ik geef jullie vrede. Ik geef jullie míjn vrede. De vrede die Ik jullie geef, is een ander soort vrede dan de vrede van de wereld. Wees niet bang of verdrietig. Johannes 14:27 Basisbijbel

Zijn  vrede het raam uit
‘Troubled hearts’ betekent meer dan alleen verdrietig. Een vertroebeld hart is alles behalve helder. Kan zijn dat het vermengd is met angst, maar ook met leugens, jaloezie of een andere vorm van afleiding. Als de focus niet meer op Zijn Waarheid of Zijn plan voor jou is, dan kan de ‘trouble’ snel binnenkomen. Een ‘troubled heart’ leidt hoe dan ook tot onrust in je hoofd. En dat leidt weer tot een niet zo ‘steadfast mind’. En daarmee gooi je Zijn ‘perfect peace’ zo uit het raam en kun je weer opnieuw beginnen. Dat is precies wat er bij mij is gebeurd.

In bad met Bill Johnson
Vorige week ging ik na hele lange tijd weer eens in bad. Het was tijd voor een stukje reflectie en me-time. Ik vind het dan heerlijk om een preek te luisteren. Dit keer van Bill Johnson: fearing God, not man. Die preek heeft, bleek terwijl ik hem luisterde, alles te maken met de onrust die ik in mijn hart en hoofd voel. De kern van Bill zijn boodschap was dat wanneer je je laat leiden door wat mensen ervan zouden vinden, dat je dan voorbij gaat aan Gods doel. Dat je daardoor de boot kan missen. Sterker nog, Bill schetste dat wanneer je je laat leiden door wat mensen vinden, dat ons juist scheidt van de moedige natuur die wij door Christus in ons hebben. Dat je dan nog zo gezegend kan zijn met allerlei talenten, maar dat je er niet mee gaat bereiken wat God voor je heeft bedacht als je ze niet onder Zijn Heerschappij gebruikt. Sterker nog, dat ze verkeerd gebruikt worden. Petrus was bijvoorbeeld een eigenwijs, dapper man met een grote mond maar toen hij nog niet bij Jezus hoorde brachten die eigenschappen hem alleen maar moeilijkheden. Onder Jezus Zijn Heerschappij werd hij een evangelist, een welbespraakt man en was hij van grote invloed DOOR JEZUS heen.

Ik heb me de afgelopen tijd iets te vaak laten leiden door wat anderen zeiden of dachten. Of wat ikzelf zei of dacht. Ik heb iets te vaak gedacht: dit kan ik er nog wel even bij doen, zowel op mijn werk als privé. Iets te vaak ben ik gaan pleasen in plaats van doen wat het beste was. De onrust in mijn hart heb ik zelf toegelaten, want het was de Heilige Geest die een tijd geleden allang fluisterde: je hoeft niet zo hard te gaan, je mag het ook stap voor stap doen. Wees niet bang want IK ben bij je.

Zo zie je maar. Ook ik moet leren! Komende week is een belangrijke en mooie week. Op mijn werk staan prachtige dingen te gebeuren, het eerste echte MAMA Event komt eraan en zaterdag mag ik spreken op de Vrouwendag in Zeewolde. Maandag en woensdag zijn mijn vrije dagen en die houd ik helemaal vrij voor mijn jongens. Zij zijn mijn focus de komende week, niet de rest wat staat te gebeuren. Want de rest komt goed. Dat heeft Hij allang in mijn hart gefluisterd. God is in control.

Een lied wat mij op dit soort momenten helpt (ik ben hardleers en dit is niet de eerste keer dat ik dit meemaak ;-)) is Perfect Peace van Laura Story. Kun jij een beetje van die peace gebruiken? Check dan onderstaand lied:

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.