13 Reacties

 • Myrna 22 oktober 2022 at 10:19 Beantwoorden

  Ahhhh als het beestje een naam heeft is het zoveel makkelijker. Wat goed dat je dat onderbuik gevoel hebt gevolgd! Ik zeg vaker doen. Dit is hoe wij gemaakt zijn, een extra bijzonderheid dat moeder zijn heet. Dat onderbuikgevoel is voor velen niet altijd welkom. Ik zeg al een leven lang tegen mensen die dit ook niet echt met mij delen. “Dit is hoe de Here mij gemaakt heeft. Een extra sensor om aan te voelen, te beleven en richting te vinden. Ik wens jullie heel veel zegen op deze nieuwe weg. Stap voor stap, de ene voet voor de andere voet en Go! Zet m op! Zegen liefs Myrna

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:17 Beantwoorden

   Dat is zeker hoe we gemaakt zijn! Ik luister er heel vaak wel naar, nu ook. Maar ook daarin was het zoeken naar de weg. Zolang het onrustig blijft in dat onderbuikgevoel, blijven we zoeken. :-)

 • Matthea Zeilstra 22 oktober 2022 at 13:39 Beantwoorden

  Zo herkenbaar! En lastig. De wereld en het onderwijssysteem maar ook kerken/ clubs/ activiteiten zijn ingericht op gemiddeld. En dat is logisch want dat is nu eenmaal het gemiddelde. Mijn ervaring is helaas dat er voor onder gemiddeld veel aanpassingen te verkrijgen zijn maar voor (ver) boven gemiddeld niet. Zou graag eens met je van gedachten willen wisselen over hoe dit effect heeft op geloof & opvoeding!

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:16 Beantwoorden

   Hey Matthea! Het is inderdaad lastig! En lijkt me tof een keer te sparren. Even kijken wanneer, denk eerlijk gezegd begin volgend jaar. Stuur je me een mailtje? Kan ook via het contactformulier op de site. (https://powertothemamas.nl/contact) Groetjes!

 • Anneleen 22 oktober 2022 at 15:11 Beantwoorden

  Wat goed dat je stappen genomen hebt om aan de slag te gaan met wat je eigenlijk al voelde. En wat fijn dat jullie meer duidelijkheid hebben gekregen over jullie zoon. Herkenbaar ook moet ik zeggen. Mag ik vragen naar welke psychomotorische therapeut jullie zijn gegaan?

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:15 Beantwoorden

   Hoi Anneleen! MRT-Centrum Amersfoort zijn wij naartoe gegaan. Ik weet niet of Wil nog nieuwe cliënten aanneemt, maar je kan het even vragen en anders heeft hij waarschijnlijk nog wel tips. Daphne van DitbenIQ.nl is onze HB coach, zij doet ook MRT. Succes met jullie zoektocht!

 • Saskia 22 oktober 2022 at 23:52 Beantwoorden

  Alsof ik onze zoektocht lees met mijn oudste dochter… zo weinig begrip van zoveel kanten, zoveel twijfels over mezelf en nu toch een bevestiging dat mijn gevoel klopte. Wat een uitdaging is dit… hopelijk gaat t binnenkort wat “smoother”

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:13 Beantwoorden

   Dat hopen wij ook. We zijn nu een aantal maanden onderweg en de zoektocht zet ook nog wel even voort. Ik wil wel zeggen dat het kind zien in dat wat hij lastig vindt wel is gebeurd tot het onderzoek. Wat er anders kon is gedaan. Maar er is te weinig expertise (regulier) over hoe HB zich nog meer kan uiten dan (even gechargeerd) in alleen hoge scores. Als je die kennis niet hebt, mis je het gauw. Wat je niet weet, kan je ook niet veranderen. Geldt voor ons als ouders ook.

   Ik heb dan ook geen naar gevoel bij de school. Ben wel blij dat we zelf hebben doorgepakt en naar ons onderbuikgevoel hebben geluisterd, dat maakt ook het verschil als ouder, denk ik. Omdat je je kind het beste kent en ook thuis ziet wat er gebeurt. En met wat we nu weten, zoeken we samen met school (en ondersteund door bijv. een HB-coach) verder. Nu we weten, kunnen we doen. Wat dat ook voor keuzes worden.

   Ik hoop dat iedereen die hier ook in zit ervaren mensen om zich heen krijgt, waardoor de zoektocht minder moeilijk wordt!

 • Lieke 24 oktober 2022 at 06:43 Beantwoorden

  Hoi Daniëlle,

  Wat herkenbaar allemaal. Wij zijn met onze oudste van school gewisseld omdat de eerste school helemaal niks deed met kleuters die boven gemiddeld presteren. De huidige school is beter, met al in de kleuterklas bij onze middelste aandacht voor zijn anders zijn en slim zijn. Maar toch lopen we ook nu vast. Binnenkort hebben we op school een zorggesprek met meerdere professionals. Ik hoop dat we daar een weg kunnen vinden die mijn zoontje en ons helpt om verder te komen.
  Fijn dat jij jullie verhaal deelt. Dat is bemoedigend.
  Lieke

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:10 Beantwoorden

   Dankjewel Lieke! We zijn in overleg met school over wat ze kunnen, en ze werken wel goed mee. Het blijft nog wel spannend of het genoeg is, dat moet komende weken blijken. Ook bij ons zijn sinds de uitkomst van het onderzoek (dat was half maart) verschillende experts betrokken, die heb je echt nodig op dit vlak!

   Ik hoop dat het bij jou ook gaat helpen. Heel veel succes en luister goed naar je onderbuikgevoel.

 • Marion 27 oktober 2022 at 20:05 Beantwoorden

  Je ziet het, wat goed dat je dit deelt. Zo herkenbaar, ook de twijfel aan jezelf. Hopelijk is dit het begin van een mooie weg!

  • Daniëlle Koudijs 2 november 2022 at 09:11 Beantwoorden

   Dankjewel, Marion!

 • Met rust naar school - Power to the Mama's 3 september 2023 at 21:06 Beantwoorden

  […] begin groep 5 heel lastig. Eigenlijk is zijn hele schooltijd al lastig. Halverwege groep 4 is de zoektocht naar wat voor onderwijs hem het beste past begonnen. Na een aantal onderzoeken en gesprekken op school […]

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *