8 Reacties

 • Ruth 19 januari 2019 at 11:13 Beantwoorden

  Met stip op 1: ik ben echt de eerste bij wie het kind blijft zitten. Echt. (kind 1 is gehaald met 36+5, kind 2 kwam met 42+1 onder dwang en kind 3 kwam spontaan met 41+3)

  • Evie 19 januari 2019 at 13:36 Beantwoorden

   Hahaha, herkenbaar! De eerste kwam met 41+3, ik liep met 41 weken boodschappen te doen toen ze aan me vroegen wanneer ik uitgerekend was.. Toen ik zei ‘oh vorige week’ keken ze me aan alsof ik niet goed was…

  • Dianne 19 januari 2019 at 19:10 Beantwoorden

   Haha ik lees dit en die termijnen en denk: oh, dat zou m’n zus kunnen zijn. En ik kijk nr de naam Hi Ruth, ik hier? .

   Maarruh niet overtijd gelopen, gaat ws ook nooit gebeuren, dus hier kan ik niet over meepraten.

 • Marijke 20 januari 2019 at 18:09 Beantwoorden

  Hahaha…. Serieus??? Als mijn derde niet gedwongen was door de verloskundige, had hij er nog gezeten . Hij is nu 7.

 • Mieke 20 januari 2019 at 19:57 Beantwoorden

  Oh zeker heel herkenbaar. Leuk verwoord.
  En bij elk pijntje; Dit is vast het begin…
  De eerste 3 kwamen keurig op tijd of een dag eerder. De jongste liet ook 5 dagen op zich wachten. Oh wat duren de dagen lang dan.

 • Sara 23 januari 2019 at 14:54 Beantwoorden

  Inderdaad heel herkenbaar hoor :). De eerste drie kwamen hier tussen 40+0 en 40+3. En dan is het zo gek dat je bij de volgende langer moet wachten (dit werd uiteindelijk ook 40+5). Die laatste dagen lijken wel weken te duren. En eigenlijk is het zo gek, want waarom pin je je zo vast op de uitgerekende datum (van de verloskundige)? Ik had zelf namelijk een andere uitgerekende datum die wat verderop lag…
  Nummer 10 inderdaad, haha. En vanaf de uitgerekende datum de telefoon overal mee naar toenemen (deed ik daarvoor nog niet altijd).

 • Corina 27 oktober 2023 at 08:03 Beantwoorden

  Haha, zo herkenbaar. Onze eerste kwam met 40 weken, de tweede met 41 weken.
  Bij de derde stond ik na de uitgerekende datum op ‘t schoolplein en vroegen ze wat ik daar deed. ‘Ja, hallo. Ik kan moeilijk thuis gaan zitten wachten’. En ‘als m’n vliezen breken, ben ik zo weer thuis’. Alsof iemand je gaat laten rijden met gebroken vliezen… Uiteindelijk kwam ze met 40+2.

 • Sandra 30 oktober 2023 at 15:33 Beantwoorden

  Hahaha! Bij mijn 2e was ik met 41 weken bij de verloskundige. Strippen lukte niet want er was echt nog geen centimeter ontsluiting in zicht. Ik dacht echt: “Dit kind komt nooit meer!” Die avond kreeg ik weeën, maar ik dacht heel de avond alleen maar dat het psychisch was. Mijn man bleef aandringen om de verloskundige te bellen. Om van zijn gezeur af te zijn stemde ik toe (dan hoor je wel van haar dat er echt nog niks aan de hand is) 5 minuten nadat de verloskundige binnen was, werd mijn dochter geboren :)

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *