Christelijke coaching voor moeders 

Christelijke coaching voor moeders, dat wilde ik in de zomer gaan starten. Ook voor niet-christelijke moeders overigens, vandaar onder de naam Fier mama zijn. ZO TOF DAT IK HET EINDELIJK KAN DELEN!

Deze blog is megalang, maar ik wil je graag alles vertellen over de hoe en het waarom over de coaching. Ben jij vooral benieuwd naar wat je kan verwachten? Een globaal overzicht staat hier. Er opent een nieuw venster. 

Betekenis Fier mama zijn 

Fier betekent zoiets als: met trots en zelfvertrouwen. Deze naam koos ik omdat ik te vaak moeders zie die worstelen met onzekerheid, onbalans, die niet weten wat ze belangrijk vinden en daardoor niet goed kunnen kiezen. Met als effect dat ze minder gelukkig zijn, de lat voor zichzelf nóg hoger leggen, zich geen goede moeder vinden of gewoon niet blij zijn met het leven dat ze hebben omdat ze het anders hadden verwacht. De plaatjes in social media en de verhalen van andere moeders zijn namelijk altijd wél perfect. 😉

Als je Power to the Mama’s al lang volgt, dan weet je wel beter. Perfecte moeders bestaan niet. We maken allemaal fouten, ik ook. Maar ik geloof ook dat God ons alles gegeven heeft wat nodig is om moeder te zijn. We mogen met trots en zelfvertrouwen moeder zijn. Ook als dat betekent dat we dat nog mogen leren en ontwikkelen, of zelfs mogen herstellen van dingen.

Laat ik voorop stellen dat ik alleen trajecten aanga die ook echt tot te coachen gebieden horen. Als het erop lijkt dat je beter therapeutische hulp kunt zoeken, zoek ik samen met jou naar een passende therapievorm.

Ik mag mezelf nu bijna 7 jaar moeder noemen. In die jaren heb ik heel wat geleerd. Het begon met een onrustige baby (Mads) die uiteindelijk een hooggevoelig kind blijkt te zijn. Als tweede kregen we een reflux baby (Jesse) die een huilde en onrustig was en die nadat hij daarvan genezen was chronische oorontstekingen kreeg. Dat duurde tot anderhalf jaar geleden. En als laatste hebben we een prachtig meisje (Fenne) gekregen, wat in vergelijking met de jongens een heel makkelijk kind is. Ook al is zij ook temperamentvol en wilskrachtig.

Na Jesses geboorte raakte ik bijna burn-out. De verhuizing en die we tijdens de zwangerschap hadden, de eerste drie maanden met huilende baby en weinig slaap en mijn pittige baan op het MBO waren teveel. Ik heb mezelf heel goed onder de loep moeten nemen in de periode dat ik thuis zat. Iets wat ik niet alleen heb gedaan. Ik heb een mamacoach in de arm genomen en ben ook therapie gaan volgen om te ontdekken waarom ik doe wat ik deed. Opnieuw mijn waarden definiëren, prioriteiten stellen, overtuigingen onderzoeken, God betrekken bij alles en vooral vooruit kijken: hoe dan wél. Power to the Mama’s is een van de dingen die volgde uit dit proces. Mooi eigenlijk, hè.

Hoezo word jij coach?

Toen ik afgelopen de zomer tijd had om te reflecteren, merkte ik dat ik het coachen en begeleiden van mensen heel erg mis. Ik heb het bij elkaar zo’n 12 jaar gedaan in andere banen. De vraag ‘Waarom doe je wat je doet?’ heeft me altijd geïntrigeerd en daarom ben ik (na een HBO management opleiding) ook docent Omgangskunde geworden. Het practicum coaching sloot ik met een 9 af. Toen wist ik al dat ik niet alleen als docent en trainer, maar ooit ook als zelfstandige verder zou gaan met dit prachtige vak. Ik wist toen nog niet eens of ik moeder wilde worden, laat staan dat ik moeders wilde gaan coachen. 🙂

Ooit is dus nu. Momenteel ben ik een opleiding tot Life Coach aan het afronden en ik ben onlangs aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. De eerste pilot coaching trajecten zijn gaande of al afgerond. Ik ga mij richten op kleine groepjes en 1-op-1 coaching.

Wanneer start de coaching?

Vanaf 11 januari begin ik officieel, met beperkte plekken. Dat hoop ik in de loop van het eerste half jaar van 2021 uit te breiden door een aantal uitvoerende taken voor Power to the Mama’s over te dragen aan anderen, mits er genoeg animo is voor de coaching natuurlijk. Zo bouwen we verder aan dit prachtige platform voor ‘de massa’ maar ook aan individuen die wat extra behoefte hebben aan coaching. En wie weet komen er in de toekomst wel Fier mama coaches bij. Maar eerst dit. 🙂

Fier mama zijn richt zich op christelijke en niet-christelijke moeders. Hoe dat er qua communicatie uit gaat zien, wordt duidelijk als de website klaar is. Vooralsnog communiceer ik de christelijke trajecten via powertothemamas.nl/fiermamazijn en ook op de socials zal er wat van te lezen zijn. Volg het Instagram en Facebook account vooral als je dat wilt.

Wanneer kan je meer inhoud van trajecten zien?

In de loop van november 2020 wordt het aanbod op de site geplaatst. Hieronder vind je vast een globaal overzicht van wat er komen gaat en hoe je me kunt bereiken. Schroom niet om me te contacten als het nodig is!

 

Moederschap een eitje?
Niet voor iedereen.

En nee.

Dat is niets om je voor te schamen.

Er zijn veel moeders overweldigd door de gevoelens, taken en intensiteit die het moederschap met zich meebrengt.
Je bent dankbaar voor je kind, maar vindt het ook ingewikkeld.

Jij bent niet de enige die dat zo voelt

Onderzoek laat zien dat veel jonge ouders het leven met een baby pittig vinden. Maar ook als kinderen ouder worden kan het intens zijn. Zo vindt 76% van de werkende moeders het bijna onmogelijk om werk en privé goed te combineren en voelen veel moeders (ook thuisblijfmoeders) zich regelmatig eenzaam, opgejaagd, onzeker of niet helemaal gelukkig. Herkenbaar?

Daarom Fier mama zijn: met trots en zelfvertrouwen, zoals jij het wilt. 

Wil jij:
  • meer rust in je hoofd en je leven
  • meer in verbinding zijn met God, je kind, jezelf en je geliefden
  • met meer (zelf)vertrouwen keuzes maken
  • leren kiezen wat voor jou écht belangrijk is en beter voor jezelf zorgen
  • het gevoel krijgen zelf aan het roer te staan, in plaats van geleefd te worden
  • ontdekken hoe je met trots en zelfvertrouwen moeder kunt zijn
  • moeder zijn zoals jij het wilt, zonder de eeuwige vergelijking met anderen
  • daardoor met meer energie en plezier moeder zijn?

MIJN AANBOD VOOR MOEDERS

GRATIS INSPIRATIE

Op zoek naar tips om als moeder te groeien in zelfvertrouwen?
Benieuwd naar welke rol slaap heeft op je zijn?
Wil je geïnspireerd worden met artikelen en tips voor pubers?

Schrijf je dan in voor onze Inspiratiemail en ontvang begin december de eerste met als titel: ‘Fier Mama Zijn in december’.

Je ontvangt de Inspiratiemail twee keer per maand. Uitschrijven kan op elk moment.

COACHING

Vanaf januari 2021 start er:

  • 1-op-1 coaching: van APK tot volledig traject
  • coaching in kleine groepjes
  • voor christelijke moeders: ook coaching in dicht bij God leven en blijven na de komst van kinderen

Vanaf januari is er plek voor een beperkt aantal 1-op-1 trajecten en starten we met een kleine groep.

In de loop van november 2020 volgt op deze pagina meer info over de coaching opties. Ben je benieuwd of ik jou kan helpen en wil je vast meer informatie? Of wil je alvast een plekje voor jezelf reserveren? Plan dan de Fier Mama Verkennings Call gratis in, om te bekijken wat bij jou past.

BACK TO WORK!

Is jouw verlof voorbij en mag je weer aan het werk, maar vind je dat best een ding? Of ben je al een tijdje aan het werk en ervaar je onrust en stress? Meer jonge moeders ervaren dat. Je bent niet de enige!

Herken je dit? Check dan eens mijn Back to work! traject.

Tijdens dit traject loop ik een tijdje met je mee als sparpartner en coach, zodat je lekker begint aan je werk en/of meer rust en balans terugkrijgt.

Informeer eens bij je werkgever of hij hierin wil investeren! Want happy mom, happy werknemer! Meer informatie? Stuur me een mail op danielle@fiermamazijn.nl of bel naar 06-29502011

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER FIER MAMA COACHING 

“Daniëlle is enthousiast en heeft een aanstekelijke energie. Ze durft eerlijk tegen je te zijn, iets wat mensen in je omgeving niet altijd doen. Toen ik begon met de gesprekken was ik gejaagd en gefrustreerd over slaaptekort. Sinds de gesprekken heb ik een positievere kijk op dingen, meer rust en weet ik hoe ik meer balans kan creëren in mijn leven.” 

Dieneke

“Ik voelde me best alleen, als slecht slapende moeder. Door de gesprekken met Daniëlle weet ik nu dat ik niet de enige ben met een reflux baby. Ik weet nu beter wat ik kan doen om het vol te houden en heb concrete handvatten voor mijn situatie. Bij Daniëlle voelde ik mij al snel op mijn gemak, het voelt vertrouwd om dingen te delen. Ook omdat ze zelf heel open is!”
Siska

Ik ben Daniëlle Koudijs-Kamsteeg, fulltime moeder van drie prachtige kinderen, vrouw van Jos en ik werk als schrijver, contentontwikkelaar en coach voor moeders. Al sinds mijn 15e werk ik met mensen en na een HBO managementopleiding, 4 jaar werkervaring als reïntegratiecoach en gastvrijheidstrainer, ben ik Omgangskunde gaan studeren. Met veel plezier heb ik vervolgens 8 jaar lang pubers en jong volwassenen gecoacht en begeleid op hun weg naar volwassenheid. Dit jaar heb ik aanvullend de opleiding Life Coach gedaan.

Sinds zeven jaar ben ik zelf moeder en heb ik heel wat processen doorlopen. Dat maakte voor mij de switch naar coach voor moeders makkelijk: ik heb ervaren en ontdekt dat alles wat je nodig hebt in je zit, maar je soms iemand nodig hebt die je helpt dat te vinden. Als opgeleid Life Coach en Omgangskundige help ik je daarbij, zodat je met meer energie en plezier, maar vooral met trots en zelfvertrouwen moeder kunt zijn!

Jaar ervaring met moeders

Boeken verkocht

Jaar ervaring in coachen en begeleiden
Ik ben als coach aangesloten bij de Nederlands Orde van Beroepscoaches. Mijn profiel staat op www.nobco.nl

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.